Ingezonden persbericht


Drukkerij Waanders overgenomen door EPOSPRESS

Zwolle, 28 september 2010 - Drukkerij Waanders is per 1 september jongstleden overgenomen door EPOSPRESS. De voormalig eigenaar van de drukkerij, Beheermaatschappij Waanders, wil zich meer richten op haar taken als uitgeeforganisatie en kondigde in dat kader ook een fusie aan met Uitgeverij D'Jonge Hond. De naam van de drukkerij zal worden gewijzigd in EPOSPRESS.

Drukkerij Waanders heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in hoogwaardig drukwerk, variërend van grote kunstboeken tot brochures en huisstijldrukwerk. Het bedrijf komt onder leiding te staan van de heer Piet Sloot. De heer Sloot was recentelijk algemeen directeur van de Thieme MediaCenter Zwolle en business unit directeur Oost Nederland voor de Thieme Groep. In het verleden was hij tevens werkzaam bij Drukkerij de IJssel in Deventer, Ten Brink in Meppel en Jellema Grafische Groep in Almelo. "Met de overname van Drukkerij Waanders komt een lang gekoesterde wens in vervulling. Met de kennis en ervaring binnen dit mooie bedrijf zijn we in staat om een unieke positie te bekleden binnen Nederland als topdrukkerij, met een eigen(wijze) visie," aldus dhr. Sloot.

De verkoop van de drukkerij past bij de nieuwe koers die Uitgeverij Waanders wil gaan varen. De uitgeverij heeft de wens uitgesproken om een marktgerichte, creatieve en multimediale uitgeeforganisatie te worden. Hier kunnen grafische aspecten wel een onderdeel van zijn, maar zij mogen niet zoals in het verleden, de hoofdmoot zijn in de marktbewerking van het bedrijf.

"Met EPOSPRESS hebben wij een ambitieuze partner gevonden die de vele grafische wensen vanuit de markt uitstekend kan vertalen en implementeren. Er ontstaat een flexibele en dynamische organisatie die zowel voor de Uitgeverij Waanders als overige externe klanten betere mogelijkheden biedt," aldus Roelant Hazewinkel, algemeen directeur van Uitgeverij Waanders.

De vanouds intensieve relatie met Uitgeverij Waanders, eveneens gespecialiseerd in kunst en cultuurproducties, wordt gecontinueerd. De drukkerij blijft gevestigd op de huidige locatie, Faradaystraat 17 te Zwolle, pal naast Uitgeverij Waanders. Dit garandeert korte lijnen met de uitgeverij en zorgt er ook voor dat belangrijke kwaliteitsgaranties kunnen worden gecontinueerd.