Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Opnieuw kiezen vier kwaliteitsboekhandels voor Libris

Hoevelaken, 28 september 2010 - Libris doet het uitstekend: opnieuw heeft een aantal zelfstandige kwaliteitsboekhandels gekozen voor de voordelen van aansluiting bij dé groep van zelfstandige assortiment boekhandels . Ditmaal zijn dat Boekhandel Den Boer in Baarn, Boekhandel Jongerius in Bilthoven, De nieuwe boekhandel in Amsterdam en Boekhandel van der Sande in Terneuzen. In totaal zijn er nu maar liefst 114 boekhandels in Nederland die samenwerken binnen Libris.

"Er zijn veel redenen waarom we ons bij Libris hebben aangesloten", zegt Koos Westerink van Boekhandel Den Boer uit Baarn. "Allereerst voelen we ons er als zelfstandige boekhandel heel goed thuis. We kunnen ons eigen karakter en onze eigen uitstraling behouden, terwijl we meeliften op de bekendheid van Libris. En we worden echt op alle vlakken perfect ondersteund: inkoop, internet, marketing, verkoop en financiën... Ook de grote expertise van Libris op het gebied van eBooks spreekt ons aan. Dat is een belangrijke ontwikkeling, waar we in één keer goed op willen inhaken."

De Libris Literatuur Prijs en De Libris Geschiedenis Prijs, de drukbezochte internetsite met de goed gesorteerde webshop www.libris.nl, het onlangs gelanceerde, unieke spaarprogramma voor eBooks, aantrekkelijke exclusieve uitgaven: Libris doet in veel opzichten van zich spreken. Maar ook achter de schermen is Libris vooruitstrevend bezig. Een mooi voorbeeld is 'het digitaal beursplein', een intranetomgeving die garant staat voor een snelle, eenvoudige inkoop tegen zeer gunstige voorwaarden. Daarnaast helpt Libris de samenwerkende ondernemers binnen de groep om financieel grip op de zaken te houden en optimaal rendement te behalen. Dit alles en meer zorgt ervoor dat een toenemend aantal zelfstandige boekhandels zich aansluit bij Libris.

LIBRIS

INTRES

Over Libris

Bij Libris is een groeiend aantal zelfstandige boekhandels aangesloten; professionele en bevlogen ondernemers die gericht samenwerken om de concurrentie met ketens op alle fronten aan te gaan. De boekhandels binnen Libris zijn toonaangevend met hun brede assortiment van literaire, informatieve, actuele en bijzondere uitgaven. Met een marktaandeel van 18% en een omzet van ruim 100 miljoen euro zijn de ondernemers binnen Libris marktleider in de markt van het algemene boek. Libris maakt deel uit van Intres, een van de grootste retailservice-organisaties voor zelfstandige ondernemers in Nederland. Voor meer informatie over Libris. zie: www.libris.nl




Ingezonden persbericht