Gemeente Boekel


Besluiten en plannen van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 28 september 2010

In de vergadering van 28 september jl. zijn o.a. de volgende onderwerpen aan de orde geweest.

Vaststelling Collegeprogramma 2010 - 2014

Voor de nieuwe bestuursperiode 2010 â 2014 zijn door de coalitie de kaders uitgezet middels het coalitieakkoord 2010 â 2014. Het is aan het college om daar uitvoering aan te geven. Die uitvoering is door het college uitgewerkt in een concreet collegeprogramma. Daarin zijn de speerpunten van beleid opgenomen en ook de concrete projecten die met prioriteit zullen worden opgepakt. Ook wordt in het collegeprogramma de relatie met beschikbare middelen en capaciteit gelegd.Â

Bezwaarschrift KansPlus d.d. 13 augustus 2010 inzake brief beëindiging subsidie

Het college heeft besloten om de organisatie KansPlus overeenkomstig de huidige subsidieverordening te blijven subsidiëren, tot het moment dat de Raad de nieuwe subsidieverordening heeft vastgesteld.Â

Beslissing op verzoek tot handhaving tegen Pluimveebedrijf Ermers BV te Venhorst door VROM-inspectie

VROM-inspectie heeft een verzoek ingediend tot het nemen van bestuurlijke maatregelen tegen Pluimveebedrijf Ermers B.V. te Venhorst omdat het bedrijf over een verouderde milieuvergunning beschikt en niet overeenkomstig de geldende de geldende wetgeving (IPPC richtlijn) in werking is. Omdat reeds een aanvraag om nieuwe milieuvergunning in behandeling is welke wel voldoet aan deze wetgeving is besloten het verzoek af te wijzen in afwachting van de uitkomst van deze procedure.

Aanbestedingsresultaat Regiotaxi Noordoost Brabant

Er is een aanbesteding gehouden voor het taxivervoer dat verzorgd wordt door de regiotaxi Noordoost Brabant, de Taxihopper. Deze aanbesteding heeft geresulteerd in een nieuwe vervoerder, de combinatie Munckhof/Maasbuurt. De nieuwe vervoerder verzorgt het vervoer voor de periode 2011 â 2014 met een mogelijke verlenging tot maximaal 2016.

Collegevoorstel Plan van aanpak 2010 Boekelse LOG's

Het college hecht er grote waarde aan om de ontwikkeling van de LOGâs binnen de kaders van de door de raad vastgestelde Structuurvisie door te zetten. Dit met name om de Boekelse ondernemers welke nu worden beperkt in hun bedrijfsvoering mogelijkheden te bieden voor verplaatsing. Daarbij ligt de prioriteit bij bedrijven in de extensivering welke op hun huidige plek onvoldoende toekomstperspectief hebben en waarvan verplaatsing ook vanwege maatschappelijk belang gewenst is.

Â