Gemeente Mook & Middelaar


Informatie bijeenkomst Strategische Regiovisie


De Strategische Regiovisie van Bergen, Gennep en Mook en Middelaar geeft de sterke kanten van de regio aan en bundelt onze krachten om deze in de toekomst beter te benutten. Maar wil je je krachten kennen, dan moet je ook je zwaktes benoemen. Zo blijkt dat onze ruimtelijke kwaliteit veel beter moet.

Op dinsdag 28 september vindt er een informatieve bijeenkomst plaats over de Strategische Regiovisie. Ruimtelijke kwaliteit staat hierin centraal. Het programma start om 19.30 uur in Partycentrum de Kubbus, Dorpsstraat 42 in Afferden.

Mooi of niet mooi?

Er moet meer oog komen voor de kwaliteit van het bebouwde en het onbebouwde deel van de regio. Het gaat om identiteit, authenticiteit, om wat bij het gebied past, oud en nieuw en waarin het gebied zich onderscheidt of kan onderscheiden. Denk aan het park Maasduinen, de maasheggen, bijzondere planten of bomen, boerenbedrijven en erven, woonkernen, maar ook aan cultuur, zoals het Genneperhuis of kunst in Maasduinen.

Programma informatiebijeenkomst

Tijdens de informatieavond op dinsdag 28 september neemt stedenbouwkundige Riek Bakker u mee in het proces van de Strategische Regiovisie. Wat is er gebeurd sinds februari 2010? En hoe gaan we de aankomende tijd verder? Hierna start aan de hand van beelden in kleine groepjes een discussieronde over ruimtelijke kwaliteit. Wij willen weten wat u mooi vindt aan uw gemeente. Of juist minder mooi. En wat zou u in elk geval willen behouden?

Wilt u aanwezig zijn? Meldt u dan aan door een e-mail te sturen naar info@strategischeregiovisie.nl.

Vooraf bijdragen aan discussie

U hoeft niet te wachten tot 28 september om ons te laten weten wat u waardevol en onderscheidend vindt in de gemeenten en wat niet. Draag bij om de ruimtelijke kwaliteit van de regio vorm te geven voor de toekomst. Ga naar www.strategischeregiovisie.nl en upload fotoâs, filmpjes of tekeningen via de interactieve gebiedskaart. Als leidraad geven we u mee om uw beelden te koppelen aan de themaâs: Wonen, recreatie en toerisme, landbouw en zorg. Ook kunt u via de website reageren op bijdragen van anderen.

Natuurlijk kunt u uw bijdrage aan de ruimtelijke kwaliteit ook afgegeven bij één van de gemeentehuizen onder vermelding van Strategische Regiovisie. Vergeet daarbij niet aan te geven waar en wanneer de foto is gemaakt en voeg uw motivatie toe. Of mail uw bijdrage naar info@strategischeregiovisie.nl.

De punten die we van u ontvangen, dragen bij aan de discussie over ruimtelijke kwaliteit tijdens de informatiebijeenkomst op 28 september in de Kubbus in Afferden.

Meer informatie: www.strategischeregiovisie.nl.

Â

Â