De universiteit van Warschau verkrijgt voor drie jaar een lokale licentie voor Science voor verstrekking van toegang tot het tijdschrift overal in alle onderzoeksinstellingen van Polen.

WASHINGTON en WARSCHAU, Polen--(BUSINESS WIRE)-- 20100928 --

Het interdisciplinair centrum voor wiskundige en computermodellen (ICM) van de universiteit van Warschau heeft een samenwerkingsverband gesloten met de American Association for the Advancement of Science (AAAS) op basis van een nationale licentieovereenkomst geldig voor de instellingen van het land. Krachtens de overeenkomst zal overal in 922 wetenschappelijke en onderzoeksinstellingen over heel Polen toegang worden verstrekt tot Science, het paradepaardje onder de publicaties van AAAS.

Het ICM coördineert de 'Virtual Library of Science', een programma om de academische wereld in Polen toegang te verstrekken tot wetenschappelijke basisdatabases en elektronische tijdschriften. Het programma wordt door het Poolse ministerie van Wetenschappen en hoger onderwijs gefinancierd. In het kader van dit programma kan, dankzij de nationale academische licentie, overal in alle Poolse, door de regering gesubsidieerde instellingen, toegang worden verkregen tot Science. Dit geldt voor publieke en privéscholen voor hoger onderwijs, de Poolse academie voor Wetenschappen, instellingen voor onderzoek en ontwikkeling en andere instellingen met een officieel wetenschappelijk statuut in Polen.

Professor Marek Niezgódka, directeur van het interdisciplinair centrum voor wiskundige en computermodellen, benadrukt dat “toegang tot Science voor alle wetenschappers en studenten in Polen binnen de 'Virtual Library of Science' een belangrijk onderdeel is van het nationaal beleid competitief te blijven op wetenschappelijk vlak.”

“Internationale samenwerking inzake onderzoek is in toenemende mate kritiek geworden om problemen aan te pakken die de hele wereld aangaan, van klimaatverandering tot ziektepreventie en voedselbeveiliging”, aldus Bruce Alberts, hoofdredacteur van Science. “Ik ben erg opgetogen dat Science dankzij dit nieuwe samenwerkingsverband de beste Poolse instellingen voor de wetenschappen ruimere toegang zal verstrekken tot peer-reviewed-onderzoek.”

Science is een toonaangevend algemeen wetenschappelijk tijdschrift dat wekelijks verschijnt. In het tijdschrift verschijnen originele wetenschappelijke artikelen, commentaren en voorpaginanieuws uit de wereld van de wetenschappen. Met een lokale licentie op de online-versie van Science heeft men toegang tot de tijdschriften verschenen tussen 1997 en nu. Bezoek ScienceOnline.org.

Het interdisciplinair centrum voor wiskundige en computermodellen

Het interdisciplinair centrum voor wiskundige en computermodellen (ICM) van de universiteit van Warschau is een zeer hoog aangeschreven wetenschappelijk computercentrum in Polen. Naast verstrekking van allerhande en uiteenlopende diensten en geavanceerde infrastructuur voor de hele Poolse academische wereld heeft ICM hoog aangeschreven competenties ontwikkeld met nieuwe ideeën voor verspreiding van gegevensverwerking en algemeen computergebruik met paradigma's met GRID-technologie (voor wetenschappelijk onderzoek).

AAAS

De American Association for the Advancement of Science (AAAS) is de grootste algemeen wetenschappelijke vereniging ter wereld en uitgever van de tijdschriften Science, Science Signaling en Science Translational Medicine. AAAS is opgericht in 1848 en verstrekt diensten aan 262 gelieerde verenigingen en academies voor de wetenschappen en bereikt zo 10 miljoen personen. Science heeft de grootste oplage bij betalende abonnees van alle tijdschriften met peer-reviewed-artikelen over algemene wetenschappen, met een geschatte 1 miljoen lezers. AAAS is een non-profitorganisatie en is open voor iedereen. De missie is 'advance science and serve society' (vooruitgang van de wetenschap en diensten aan de gemeenschap) via initiatieven met het wetenschappelijk beleid, internationale programma's, wetenschappelijk onderwijs en meer. Het laatste onderzoeksnieuws kunt u lezen op EurekAlert!, de website met wetenschappelijk topnieuws, een dienst van AAAS.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
AAAS
Natasha Pinol, 202-326-6440

npinol@aaas.org