Ingezonden persbericht


Poortwachtercentrum Haaglanden

28 september 2010

11:30 - 14:00 uur

Vereniging VNO-NCW te Den Haag


W
www.vno-ncwwest.nl


Bijeenkomst Personeelsperikelen
VNO-NCW Haaglanden


VNO-NCW Haaglanden organiseert enkele malen per jaar een bijeenkomst over heel praktische personeelszaken. Het programma bestaat telkens uit drie delen:
- Tijdens de personeelsveiling krijgen leden van VNO-NCW in Haaglanden gelegenheid overtollig personeel, of medewerkers die door lichamelijke of psychische beperkingen niet meer in het eigen bedrijf geplaatst kunnen worden, aan te bieden aan bedrijven die op zoek zijn naar geschikte medewerkers. Omgekeerd is het mogelijk om vacatures onder de aandacht te brengen. Veilingmeester is Christiaan Steenbergen.
- In een korte presentatie worden praktische tips gegeven om u op gedachten te brengen over een andere invulling of benadering van praktische personeelskwesties
- Aan begin en eind van de bijeenkomst bestaat gelegenheid voor contact met ondernemers die zelf de PZ-taken vervullen en HRM-managers.

Leden en relaties van VNO-NCW West, kringen Den Haag, Westland-Delfland, Oostland en Delft ontvangen de uitnodiging. Zijzelf, of degenen die zich binnen hun organisaties bezighouden met personeelszaken, zijn van harte welkom.

Inleiding Loopbaantraject Bouw en Infra
Actief loopbaanbeleid houdt uw bedrijf gezond. Medewerkers die hun ambities waar kunnen maken, zorgen voor doorstroom en kwaliteitsverbetering. Ook kan verandering van functie voorkomen dat mensen op termijn uitvallen. Het Loopbaantraject Bouw & Infra biedt bedrijven een middel om actief loopbaanbeleid vorm te geven. Elise Burger zal een korte presentatie verzorgen over de aanleiding, aanpak en resultaten van Loopbaantraject Bouw en Infra. De bouw is de eerste bedrijfstak in Nederland die met een voorziening als het Loopbaantraject investeert in de ontwikkeling van medewerkers. Het Loopbaantraject is een professionele organisatie met onafhankelijke trajectadviseurs, verspreid over 28 adviescentra in het land. Elise zal stilstaan bij de doelen, werkwijze en resultaten van Loopbaantraject.

De Personeelsveiling
De kerngedachte is simpel: iemand die binnen de ene organisatie overtollig is of beperkt inzetbaar is, kan voor een andere organisatie van groot nut zijn. Tijdelijk of permanent. De bijeenkomst kan daarmee fungeren als een platform van bedrijven en organisaties voor de herplaatsing van medewerkers die om welke reden dan ook, beter bij een andere werkgever op hun plaats zijn.

BELANGRIJK Aanmelding en voorbereiding
U ontvangt hierbij formulieren waarmee u medewerker(s) en/of werkplek(ken) kunt aanbieden. De veilingmeester probeert hiermee tijdens de markt door middel van het principe van vraag en aanbod een match te maken. Voor een goede voorbereiding van de 'personeelsveiling' is het noodzakelijk dat wij uiterlijk vrijdag 24 september de formulieren per fax of e-mail retour ontvangen. Bovendien is het belangrijk dat een vertegenwoordiger van uw bedrijf aanwezig is om zo nodig een toelichting te geven en in contact te komen met mogelijk geĂŻnteresseerden. Ook is het raadzaam voldoende visitekaartjes mee te nemen.

Ook als u geen werkplek of medewerker kunt aanbieden, bent u van harte welkom op onze bijeenkomsten over praktische personeelsperikelen. Als u nog vragen heeft over de procedure of nadere uitleg wenst, neemt u dan gerust contact met ons op via het telefoonnummer; 070-349 08 23.

Paul van Delft
Secretaris

Malietoren GIMP




Ingezonden persbericht