Ingezonden persbericht


Profiel vakblad organiseert Pro-meeting Zorgstructuur

Op 28 september 2010 organiseert Profiel vakblad van 13.15 tot 17.00 uur de Pro-meeting over het thema Zorgstructuur. De Pro-meeting vindt plaats in Leerhotel Het Klooster.

Er is veel aandacht en zorg voor overbelaste jongeren, passend onderwijs voor leerlingen met een handicap en vorming van zorgadviesteams. Allemaal georganiseerde zorg. Hoe ú dit binnen uw organisatie het best kunt regelen, komt u te weten op 28 september 2010, wanneer wij een verdiepingsslag maken op het thema van het aprilnummer van Profiel vakblad, tijdens de Pro-meeting Zorgstructuur.

Programma

De Pro-meeting over Zorgstructuur vindt plaats op 28 september, van 13.15 tot 17.00 uur in Leerhotel Het Klooster te Amersfoort. Deelnemers volgen twee workshops, waarbij een keuze gemaakt wordt uit de volgende interessante onderwerpen:


- Martin Broekema en Jenny Looman van Centrum Nascholing Amsterdam geven een workshop over 'De competenties van de zorgcoördinator'. Welke kennis en vaardigheden horen thuis in de rugzak van de zorgcoördinator in het mbo?


- De publicatie 'Over de grens' van het ECBO'; een onderzoek naar beleid en praktijk van leerlingenzorg in het mbo. Deze workshop wordt geleid door Régina Petit. Zij wordt bijgestaan door een docent die aan het onderzoek heeft deelgenomen.


- Erik Bosch van Atlas Advies legt samen met iemand van het Arcus College uit hoe je via nauwe ketensamenwerking het voortijdig schoolverlaten in de regio kunt terugdringen.

Pro-meetings 2010

In 2010 vindt, naast de Pro-meeting over Zorgstructuur, nog een Pro-meeting plaats. De volgende gaat over het thema Duurzaamheid en MVO en vindt plaats op 7 december (thema Profiel vakblad september 2010). Bekijk de site www.profielconferenties.nl/Pro-meeting-Profiel-vakblad regelmatig voor de andere data en thema's die behandeld gaan worden in 2010.

Tot ziens op de Pro-meetings, georganiseerd voor en door bve Pro-fessionals!

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht