Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, maandag 20 september 2010


- Persbericht -

'Rotvos: moet de natuur zijn loop hebben?'

Debat naar aanleiding van bekroonde documentaire

Het is altijd balanceren tussen het behoud en het voortbestaan van de natuur, beschermde dieren en de economie. Een ingewikkeld proces waarbij de overheid, tientallen organisaties en belanghebbenden betrokken zijn. De bekroonde documentaire Rotvos laat zien hoe ingewikkeld natuurbeheer in ons land is. Op dinsdag 28 september wordt er naar aanleiding van de NCRV documentaire van filmmakers Jan Musch en Tijs Tinbergen, in de Rode Hoed, gedebatteerd over het harmonieus samengaan van natuur en landbouw. Blijven we zo doorgaan of moet het huidige beleid op de schop?

Samen met Jaap Mulder (hoofdpersonage Rotvos en vossenonderzoeker), Frans Vera (ecoloog Staatsbosbeheer en grondlegger natuurbeheer Oostvaardersplassen), Wim van der Es (plaatsvervangend directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging), Arne Heineman (Vereniging Natuurmonumenten), Frits van Beusekom (biologische boer), Gerbrand van `t Klooster (coördinator ruimtelijke ordening LTO Nederland), Lutz Jacobi (PvdA) en Esther Ouwehand (Tweede kamerlid Partij van de Dieren) zal er onder leiding van gespreksleider Lex Bohlmeijer alle mogelijkheid zijn tot discussie.

Bekijk hier de documentaire.

Organisatie: NCRV Dokument in samenwerking met de Rode Hoed. Dinsdag 28 september 2010. Aanvang 20.00 uur. Kaarten: ¤10,-. Online via www.rodehoed.nl en aan de kassa. Informatie: www.rodehoed.nl en (020) 638 56 06.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- Einde persbericht -