Ingezonden persbericht


Slavenburg & Huyser creëert uniforme werkprocessen met NaviTrans Forwarding van Rainbow Solutions

Rotterdam, Geldermalsen, 28 september 2010 - De Rotterdamse forwarder Slavenburg & Huyser heeft dankzij de implementatie van de softwareoplossing NaviTrans Forwarding door Rainbow Solutions, de interne informatievoorziening verbeterd, de werkprocessen geüniformeerd en de wisselwerking tussen de afdelingen verbeterd. Slavenburg & Huyser koos voor NaviTrans Forwarding en implementatiepartner Rainbow Solutions na een grondige marktoriëntatie en een gedegen selectietraject.

Slavenburg & Huyser is een van de belangrijkste onafhankelijke rederij- en scheepvaartagenten in Nederland. Het bedrijf biedt een uitgebreid pakket van logistieke diensten via weg en water, en door de lucht. Door deze multimodale dienstverlening - die de nodige complexiteit met zich meebrengt - is optimale informatievoorziening een eerste vereiste voor het bedrijf. Toen bleek dat de automatiseringsoplossing die in gebruik was steeds minder goed kon omgaan met die complexiteit, ging het bedrijf op zoek naar een nieuw systeem. Na een uitgebreid selectietraject koos Slavenburg & Huyser voor Rainbow Solutions, dat met NaviTrans Forwarding een oplossing levert die volledig aansluit bij de eisen van de logistieke sector. NaviTrans is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV, de bedrijfsoplossing van Microsoft voor middelgrote bedrijven.

"Belangrijke redenen voor onze keuze waren de flexibiliteit van de oplossing, de uitgebreide workflow-mogelijkheden, de technologie en continuïteit van Microsoft en de professionaliteit van Rainbow Solutions", zegt Onno Meijer, ICT-projectleider bij Slavenburg & Huyser. "Daarnaast bleek NaviTrans Forwarding het beste te kunnen omgaan met de specifieke processen die bij ons spelen. Doordat de dossiers digitaal beschikbaar zijn en volgens vaste workflows afgehandeld worden, is er steeds inzicht in de status ervan. Hierdoor is er ook betrouwbare actuele managementinformatie beschikbaar. Het pakket biedt verder veel mogelijkheden en je kunt het aanpassen aan je eisen en wensen."

"De ervaringen van Slavenburg & Huyser onderstrepen dat onze transportoplossing effectief inspeelt op de uitdagingen van de sector", zegt Wim Korte, directeur van Rainbow Solutions. "De NaviTrans-software is flexibel, stabiel en schaalbaar en ondersteunt elke logistieke dienstverlener bij al zijn primaire bedrijfsactiviteiten."

Over Rainbow Solutions
Rainbow Solutions is sinds 1986 actief als ICT-dienstverlener. Het bedrijf heeft zich in de loop der tijd gespecialiseerd in bedrijfssoftware voor twee sectoren: de logistieke dienstverlening en de grafimedia. Rainbow Solutions combineert diepgaande branchekennis met geavanceerde softwareoplossingen op basis van Microsoft Dynamics NAV, de bedrijfssoftware van Microsoft voor middelgrote ondernemingen. Twintig IT-specialisten helpen klanten dagelijks bij het verbeteren van hun prestaties door de inzet van hoogwaardige technologie en support. Rainbow Solutions is al jaren Microsoft Gold Certified Partner.




Ingezonden persbericht