Gemeente De Wolden
Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 14 september 2010

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: VROM Verzoek tot uitbreiding bedrijfsruimte metaalbedrijf Zanting RVS aan de Burg. Tonckensstraat 54 in Zuidwolde.

Beslissing: 1. Er wordt planologisch medewerking verleend aan uitbreiding van de bedrijfsruimte aan de Burg. Tonckensstraat 54 in Zuidwolde mits: - Uit de nog uit te voeren milieuonderzoeken blijkt dat het bedrijf kan voldoen aan de geldende milieunormen, ook in relatie tot de nabij gelegen woningen; - De aanvrager een landschapsinpassingsplan overlegt en akkoord gaat met een overeenkomst met de gemeente waarin afspraken worden vastgelegd over de termijn van aanplant, locatie en aard van beplanting; - De aanvrager in het kader van de wettelijk verplichte kostenverhaal een planschadeverhaals overeenkomst afsluit met de gemeente. 2. De aanvrager wordt schriftelijk geïnformeerd over het collegebesluit.

1



Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 14 september 2010 2. P&O Aanpassing reisbesluit De Wolden 2008. Het reisbesluit De Wolden 2008 wordt op enkele punten, na instemming van de commissie voor Georganiseerd Overleg, aangepast om onduidelijkheid in de uitvoering te voorkomen. De afwijzing wordt ingetrokken en er wordt alsnog  200,-toegekend met toepassing van art. 39 Algemene subsidieverordening en art. 13 beleidsregels. Het beleidsuitvoeringsplan 2010 wordt aangepast conform versie augustus 2010. 1. De in het bestemmingsplan Julianalaan e.o. Zuidwolde gelegen namen openbare ruime Beatrix plantsoen en Julianaplein worden ingetrokken en de door de commissie naamgeving voorgestelde naam openbare ruimte Beatrixlaan wordt toegekend. 2. De toegekende naam wordt in voldoende aantallen per plaatse aangebracht.

3.

Samenl.

Afwijzing incidentele subsidie.

4.

Samenl.

Aanpassing beleidsuitvoeringsplan (BUP).

5.

IED

Naamgeving openbare ruimte.

2





---- --
Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14 september 2010

Aanwezig: Peter Snijders Jan ten Kate Liesbeth Koster Henk Lammers Johan Dijkink

-

burgemeester wethouder wethouder wethouder wnd. secretaris

Afwezig i.v.m. vakantie: Nanne Kramer - secretaris

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: Vaststellen besluitenlijsten van 7 september 2010 en parafenlijst van 14 september 2010. Uitnodigingen: - Ontmoetingsdiner met "Proeflevers" op 18 september 2010 in Coevorden; - Officiële start TenneTprojecten in Drenthe op 15 oktober 2010 in Zuidwolde;' - Symposium De Kracht van paarse pracht op 22 oktober 2010 in Orvelte:

Beslissing:

-

wethouders Jan ten Kate en Henk Lammers;

-

burgemeester Peter Snijders en wethouder Jan ten Kate wethouder Jan ten Kate

-

2.

Samenl.

Plan van aanpak fusie fase 2 OBS de Ekkelboom ­ OBS de Zwermkorf

1. Er wordt ingestemd met het Plan van Aanpak fase 2 fusie OBS de Ekkelboom & OBS de Zwermkorf naar OBS `Het Groene Hart"; 2. Voor uitvoering van dit plan van aanpak wordt een krediet beschikbaar gesteld van maximaal  96.000,--, waarvan 50% in 2010, 30% in 2011 en 20% in 2012; 3. Het schoolbestuur wordt verzocht op rekeningbasis verantwoording af te leggen voor 01-01-2013.

1



Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14 september 2010 3. BMO 2e Voortgangsrapportage Programma `De Ontmoeting". Er wordt ingestemd met de rapportage en deze wordt ter kennis gebracht van de gemeenteraad; De besluitvorming + advisering omtrent het uitvoeringstraject dorpsvisies wordt eveneens ter kennis gebracht van de gemeenteraad.

-

4.

Samenl.

Startnotitie Burgerparticipatie.

1. Er wordt ingestemd met de startnotitie burgerparticipatie: 2. De notitie wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad in de raadsvergadering van 14 oktober 2010. 3. De kosten voor externe begeleiding worden ten laste gebracht van het krediet dienstverlening.

2





---- --
Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 21 september 2010

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: Handh. Project integrale controle bedrijventerrein in Zuidwolde.

Beslissing: Het project wordt voor kennisgeving aangenomen; Het project wordt ter kennisname voorgelegd aan de raad; Er wordt ingestemd met het persbericht.

-

-

2.

VROM

Aanvulling mandaatlijst naar aanleiding van inwerkingtreding WABO per 1 oktober 2010.

Er wordt ingestemd met de aanvulling op de mandaatlijst.

1





---- --
Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 21 september 2010

Aanwezig: Peter Snijders Jan ten Kate Liesbeth Koster Henk Lammers Nanne Kramer

-

burgemeester wethouder wethouder wethouder secretaris

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: Vaststellen besluitenlijsten van 14 september 2010 en parafenlijst van 21 september 2010.

Beslissing: Conform

Uitnodigingen: - Officiële opening nieuw bestuurs-en adviescentrum Rabobank Meppel-Steenwijkerland op 15 oktober 2010; - Afscheidsreceptie burgemeester Tryntsje Slagman, gemeente Westerveld, op 5 november 2010

-

wethouder Jan ten Kate

-

burgemeester, wethouder Henk Lammers en gemeentesecretaris Nanne Kramer

2.

VROM

Actualisatie ruimte-voor-ruimte regeling.

-

-

Er wordt een reactie gegeven op de conceptregeling; Punt 1 van de reactie laten vervallen; De brief wordt in aangepaste vorm z.s.m. alsnog verzonden;

3.

Samenl.

Convenant preventieve activiteiten voor kwetsbare burgers 2010 ­ 2011.

Het convenant preventieve activiteiten voor kwetsbare burgers 2010-2011 wordt vastgesteld. Er wordt akkoord gegaan met de dienstverleningsovereenkomst tussen Drentse gemeenten en waterschappen in Drenthe; Er wordt akkoord gegaan met de dienstverleningsovereenkomst met het ministerie van Economische Zaken; Het besluit van 15 juni

4.

VROM

Dienstverleningsovereenkomst WABO en APV.

-

-

1



Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 21 september 2010 Volgnr. Ingekomen Onderwerp: van: Beslissing: 2004 inzake mandatering en toetsingskader verlenen uitwegvergunning wordt ingetrokken met ingang van 1 oktober 2010.

2





---- --