Ingezonden persbericht


Fotowedstrijd 'zoogdieren van Nederland'

Stuur voor 1 november uw beste foto's in van eekhoorntjes, hazen, vossen, wilde zwijnen, edelherten of andere in Nederland in het wild levende zoogdieren. En doe zo mee aan de fotowedstrijd van het twintigjarige tijdschrift Zoogdier en van Zoogdieratlas.nl. Natuurlijk zijn er de nodige prijzen te winnen.

Vroeger was het maken van foto's van wilde zoogdieren toch vooral een zaak van professionals. En nog steeds zijn er soorten die zelden gezien worden en al helemaal zelden goed gefotografeerd worden. Maar doordat tegenwoordig veel mensen een camera bij zich hebben is de kans dat een amateur een mooie zoogdierfoto maakt, wel een stuk groter geworden. Dat bleek al toen de Zoogdiervereniging in 2009 in het kader van het Jaar van de Egel een oproep deed voor egelfoto's. Dat leverde veel inzendingen van vaak hoge kwaliteit of juist unieke gebeurtenissen op.

En nu hebben het populair wetenschappelijke tijdschrift Zoogdier en het project Zoogdieratlas.nl de handen in een geslagen voor een nieuwe fotowedstrijd 'zoogdieren in Nederland'. Mooie foto's van vossen, konijnen, reeën, eekhoorntjes en andere in Nederland het wild levende zoogdieren zijn welkom. Maar ook foto's die technisch gezien misschien geen hoogstandjes zijn maar wel een bijzonder moment vastleggen, dingen mee in de prijzen. U maakt onder andere kans op door de auteurs gesigneerde boeken over het wild zwijn en de steenmarter die dit najaar verschijnen.

U kunt uw foto's uploaden op de site van Zoogdieratlas.nl (eerst even registreren), per provincie is er een map in het 'Fotoboek'. Vermeld in de titel van de foto ook uw voor- en achternaam en geef bij het registreren even uw emailadres door. Op de site staan ook de voorwaarden. Want met uw inzending helpt u de Zoogdiervereniging. Foto's zullen we gebruiken o.a. voor ons tijdschrift Zoogdier en voor digitale uitgaven als Zoogdieratlas.nl.

De jury zal in de loop van november de winnaars kiezen (inzenden kan tot 1 november). Deze bestaat uit: Hans Bekker, bestuurslid Zoogdiervereniging, Paul van Hoof, natuurfotograaf, Eric van Kaathoven, eindredacteur van het populair wetenschappelijke tijdschrift Zoogdier.

Meer info: www.zoogdieratlas.nl