Ingezonden persbericht


Persbericht

Zuivel grootste productgroep binnen biologische voeding Omzet biologische voeding in 2010 voor het eerst boven 700 miljoen

Gorinchem, dinsdag 28 september 2010 - De Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw verwacht dat dit jaar voor het eerst de grens van 0,7 miljard euro consumentenomzet biologische voeding wordt overschreden. Hierbij is het opmerkelijk dat zuivel aan het eind van het jaar waarschijnlijk de grootste productgroep binnen de biologische voeding zal zijn.

Zuivel heerst binnen biologische sector
Nadat van oudsher biologische AGF de grootste biologische productgroep was, zal zuivel deze positie gaan overnemen in 2010. Met name door het aanbod van A-merken en het beperkte prijsverschil. Biologisch past uitstekend bij algemene trends in zuivel zoals natuurlijk, ambachtelijk, gezond, bijzondere herkomst en smaak. Als de groei van het afgelopen jaar doorzet - en het buitenland laat zien dat dit mogelijk is - zullen veel meer Nederlandse boeren omschakelen naar biologische productie. Vooral voor extensief werkende boeren is dit ook een bedrijfseconomisch aantrekkelijke optie.

Start campagne: Lekker uit met Biologisch
Om biologische voeding nog meer onder de aandacht te brengen, start deze week de campagne: 'Lekker uit met Biologisch'. Kopers van biologische voeding kunnen 20 EKO keurmerken sparen - die op alle biologische producten te vinden zijn - en deze volle spaarkaart inruilen voor een voorstelling naar wens. Arla - een nieuwkomer binnen de biologische zuivelbranche- stimuleert dit initiatief en is blij met deze campagne: "Het is goed om extra aandacht te genereren voor de biologische voedingsbranche. Met het sparen voor een leuke voorstelling worden nog meer consumenten gestimuleerd om kennis te maken met biologische producten van onder andere Arla", aldus Joanne Thijsse van Arla Foods Nederland. Vanaf 27 september tot 20 november kan men met een volle spaarkaart gratis naar het (kinder)theater, de bioscoop of het museum. Op www.proefdeaandacht.nl zijn de spaarkaarten te vinden en staat een overzicht van alle deelnemende voorstellingen en partijen.


- Einde persbericht -

Noot aan de redactie (