Ingezonden persbericht


Keurmerk voor Stichting Hartekind

Apeldoorn: Het Keurmerk Goed Besteed heeft onlangs Stichting Hartekind als goedgekeurd doel het bijbehorende certificaat uitgereikt. Stichting Hartekind heeft de verschillende toetsing criteria die gelden met goed gevolg doorstaan. Met het voeren van het Keurmerk toont de organisatie aan dat de vooraf vastgestelde criteria behaald zijn.

Komt mijn gift wel goed terecht?
Dan vraagt u zich vast wel eens af of dat goede doel dat u financieel steunt met uw gift te vertrouwen is of wat die organisatie nu eigenlijk doet. Wanneer een goed doel het Keurmerk Goed Besteed heeft, kunt u er van op aan dat er toezicht plaatsvindt op de genoemde organisatie. Voor een organisatie het Keurmerk ontvangt dient er helderheid te bestaan over belangrijke onderwerpen als: bestuur, beleid, bestedingen, wijze van fondsenwerving en verslaglegging van het bewuste goede doel.

Het Keurmerk Goed Besteed is er niet op uit 'winst' te maken en heeft daarom geen commercieel karakter. Ook geen dure kantoorpanden of personeel. Door al deze besparingen kan tegen een betaalbaar aanvraag tarief een toetsing plaatsvinden door externe specialisten. Let daarom bij een organisatie of met over een keurmerk beschikt. het maakt duidelijk hoezeer men verantwoording neemt voor de dagelijkse gang van zaken binnen de organisatie.

Via het Keurmerk Goed Besteed laat een aangesloten organisatie zien aan welke strenge criteria men heeft voldaan, waardoor de consument met meer vertrouwen tegen de organisatie met het keurmerk kan aankijken



Ingezonden persbericht