Ingezonden persbericht


Persbericht Kunstvereniging Diepenheim
28 september 2010


---

Kunstenares Anita Groener bereidt zich momenteel op locatie voor op Kunstmoment in Diepenheim

Kunstenares Anita Groener is vanaf nu tot zaterdag in Diepenheim aan het werk om speciaal voor Kunstmoment een tekeningeninstallatie te maken voor een bijzondere locatie, het Ottenhuis. Ze woont en werkt normaal in Ierland (Dublin); een heel andere omgeving dan waar ze zich nu door laat inspireren. Haar werk bevindt zich in vrijwel alle belangrijke collecties van musea en particulieren in Ierland.

Ze maakt wandvullende tekeningen, opgebouwd uit lijnen en stippen die samenkomen of weer uit elkaar gaan waarin al dan niet herkenbare vormen in opdoemen of weer verdwijnen. Haar werk gaat over 'thuis- zijn' en 'ontheemd zijn'; belangrijke momenten op doorreis door het leven.

Anita Groeners is één van de bijzondere kunstenaars op bijzondere locaties die Kunstvereniging Diepenheim tijdens Kunstmoment aanbiedt. Daarnaast exposeren Cornelius Rogge (o.a. vaste collectie Kröller Möller Museum), Jan van Munster en Cathy Weyders in en om het gebouw van kunstvereniging Diepenheim, bij Herberg de Pol, in de Maalderij en het Diepvrieshuisje in Diepenheim. Komend weekend worden onderdelen van enkele kunstwerken opgebouwd.


---

Kunstvereniging Diepenheim, Grotestraat 17, Diepenheim. Open: di t/m zo 11-.00 - 17.00 uur