Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 september 2010

Marloes Nollen / Marije Versteeg: 053-4555588

Gewapende overval woning

Enschede

In de vroege ochtend van dinsdag 28 september heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een woning aan de Bultsweg in Enschede. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 02.30 uur kwamen drie gemaskerde mannen de woning binnen, waar op dat moment een 39-jarige man, zijn 39-jarige vrouw en hun 16-jarige dochter lagen te slapen. Zij werden alle drie bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, waarbij zij zijn overmeesterd en vastgebonden. Door een worsteling tussen de man en één van de daders, is de man lichtgewond geraakt. De daders hebben in ieder geval een geldbedrag meegenomen. Vervolgens verlieten de drie de woning.

De volgende signalementen van de drie mannen is bekend: Dader 1:
. Droeg een zakdoek voor zijn mond en een muts. . Hij droeg een gebreid vest of trui. . Sprak Nederlands met mogelijk een Antilliaans accent. Dader 2:
. Droeg een donkerkleurig trainingspak van het merk Adidas met witte strepen op de mouwen. . Sprak Nederlands met mogelijk een Antilliaans accent. Dader 3:
. Droeg donkere kleding.
. Sprak Nederlands met mogelijk een Antilliaans accent.

De politie is een onderzoek gestart, bestaande uit onder andere een buurtonderzoek en uitgebreid forensisch onderzoek in de woning.

Onbekend is gebleven waar de daders naartoe zijn gegaan en of zij hierbij gebruik maakten van een voertuig. Ook is onduidelijk of meer personen betrokken zijn geweest bij de overval. De politie is daarom op zoek naar getuigen die voor en/of na het genoemde tijdstip iets ongewoons of opvallens hebben gezien in de Bultsweg of in de omgeving daarvan. Zij worden verzocht contact op te nemen met Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844. Ook kunnen anoniem tips worden doorgegeven. Dit kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (2010087614)

Wegpiraat veroorzaakt twee aanrijdingen, politie zoekt getuigen

Enschede

Maandagmiddag 27 september omstreeks 13.15 uur veroorzaakte een wegpiraat in korte tijd twee aanrijdingen in Enschede. Na de aanrijdingen is de wegpiraat met zijn bijrijder weggerend, de politie zoekt getuigen.

Omstreeks 13.15 uur vond de eerste aanrijding plaats op de kruising Oldenzaalsestraat / Tichelweg in Enschede. Een 27-jarige automobiliste uit het Duitse Lengerich reed op de Oldenzaalsestraat, gaande in de richting van het centrum. Op de kruising met de Tichelweg stond voor haar een auto voorgesorteerd om linksaf de Schouwinkstraat in te rijden. Toen de 27-jarige automobiliste de Tichelweg wilde passeren, kwam voor haar plotseling van links, vanachter de voorgesorteerde auto, een blauwe Fiat Cinquecento, voorzien van het kenteken RJ-GG-39, aanrijden. Deze kwam in aanrijding met de 27-jarige automobiliste, waardoor zij met haar auto doorschoot richting de Tichelweg. Daar kwam zij vervolgens in botsing met een auto, bestuurd door een 75-jarige Enschedese. De blauwe Fiat reed achteruit en is er als een speer vandoor gegaan in de richting van het centrum.

Vervolgens vond de tweede aanrijding plaats, op de kruising Oldenzaalsestraat / Voortsweg. De blauwe Fiat reed op de Oldenzaalsestraat en wilde rechtsaf slaan, de Voortsweg in. Dit gebeurde met hoge snelheid, waardoor de Fiat in aanrijding kwam met een auto die op de Voortsweg reed, bestuurd door een 38-jarige automobiliste uit Enschede. De inzittenden van de blauwe Fiat sprongen de auto uit en renden weg in de richting van de Bernard ter Haarstraat.

Een autobedrijf in Enschede heeft twee weken geleden aangifte gedaan van diefstal van deze blauwe Fiat. De auto is gestolen in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 september.

De politie is op zoek naar de twee inzittenden van de blauwe Fiat. Mensen die het tweetal hebben zien wegrennen op de Bernard ter Haarstraat, of die mogelijk meer weten dat van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht contact op te nemen met team Enschede-Oost, via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010087489 / 2010087524)

Politie doet reconstructie in woning Haaksbergen
In het onderzoek naar het overlijden van de drie maanden oude baby uit Haaksbergen op 11 juli 2010 heeft de politie vandaag een reconstructie gedaan in een woning in Haaksbergen. Dit gebeurde onder leiding van de rechter-commissaris en in aanwezigheid van de officier van justitie en één van de verdachten, die vergezeld werd door een raadsman. De reconstructie is begeleid en digitaal vastgelegd door het landelijk Video Reconstructie Team. Daarnaast werd een commandowagen van het K.L.P.D. met twee uitkijkunits ingezet.



Politie Twente