Politie Zeeland


---

1726-2010 Vlissinger moet pinnen onder bedreiging
In zijn woonplaats is maandagavond een 21-jarige Vlissinger onder bedreiging beroofd van zijn geld door twee jongemannen.
Hij liep rond 21.30 uur in de Walstraat toen hij werd aangesproken door het tweetal die geld van hem wilden. Toen hij zei dat hij geen geld op zak had, moest hij meelopen naar de geldautomaat van de Rabobank aan de Lange Zelke. Daar moest hij onder bedreiging, van mogelijk een wapen, geld pinnen en dit afgeven aan de twee jongens. Die liepen vervolgens met hun buit weg over de Lange Zelke, richting de Walstraat.

De politie in Vlissingen is op zoek naar mensen die het drietal hebben zien lopen door de Lange Zelke of zelfs getuige zijn geweest van deze beroving. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

1727-2010 Ernstig ongeval met paardenkoets, Vlissingen
Op de Nieuwe Vlissingseweg is dinsdag rond 13.00 uur een ernstig ongeval gebeurd met een paardenkoets. Daarbij raakten twee mensen zwaargewond en overleed één van de paarden ter plaatse.
Een 58-jarige automobiliste uit de gemeente Veere reed richting Middelburg en botste door nog onbekende oorzaak achterop de paardenkoets met daarvoor twee paarden. Op de koets zaten een 53-jarige vrouw en een 75-jarige man beiden afkomstig uit Middelburg. Door de klap van de aanrijding belandden zij in de berm en raakten daarbij zwaargewond. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen.
Eén van de paarden raakte eveneens zwaargewond en is door een dierenarts uit zijn lijden verlost. Het andere paard is overgebracht naar een manege.

De Nieuwe Vlissingseweg is aan beide zijden enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer.