Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - D66 Amsterdam West, Amsterdam 28 oktober 2010:

.................................Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…

D66 bezorgd over woningen middeninkomens

D66 Amsterdam West heeft schriftelijke vragen gesteld aan het Dagelijks Bestuur over de beschikbaarheid van woningen voor gezinnen in stadsdeel West. D66 stelt dat er voor deze mensen onvoldoende woningen zijn, zodat ze wegtrekken uit de stad. Met de invoering van Europese wetgeving wordt dit probleem alleen maar groter.

De nieuwe wetgeving houdt in dat corporaties per 1 januari geen woningen meer mogen toewijzen aan huishoudens met een gezinsinkomen boven de 33.000 euro. Dit betekent dat deze mensen niet meer in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Het percentage sociale huurwoningen bedraagt nu 72 % in West. D66 vraagt zich daarom sterk af of er nu wel genoeg woningen zijn voor mensen met een middeninkomen. Zij dreigen buiten de boot te vallen.

'Ook gezinnen en mensen met een modaal inkomen zijn belangrijk voor ons stadsdeel. Het is daarom van groot belang om tijdig inzicht te krijgen in de gevolgen die de nieuwe wetgeving zal hebben voor deze bewoners', aldus Joris van Vuure van D66. 'Er dreigt nu bovendien een eenzijdige bevolkingssamenstelling in West te ontstaan.' Van Vuure vraagt het Dagelijks Bestuur namens D66 te analyseren wat voor soort woningen er de komende jaren het beste gebouwd kunnen worden om zoveel mogelijk mensen in West van een goede woning te kunnen voorzien.

.................................Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…….



Ingezonden persbericht