Ingezonden persbericht


28 september 2010

Vanavond 21:50 uur

Nieuwegein: overval cafetaria Sabina Brand Pr. Margrietschool Heerde Moord prostituee (cold case 1989) Overige zaken in de uitzending

Nieuwegein: overval cafetaria Sabina

Vrijdagavond 21 mei rond 22.10 uur, overvalt een gewapende man cafetaria Sabina in het winkelcentrum "De Doorslag" aan de Kauwenhof in Nieuwegein. De overval vond plaats een dag voor het festival Riverdance in Tull en het Waal. Op het moment van de overval zijn er twee werknemers in de zaak aanwezig, een man van 19 en een man van 46. De klanten zijn al weg en de 19-jarige frietbakker is bezig om de terrastafels en -stoelen binnen te zetten. Plotseling staat er een overvaller tegenover hem. Hij bedreigt de medewerker met een pistool en opent de kassa. Zijn collega staat in het magazijn en krijgt hier niks van mee. Na 26 seconden verdwijnt de dader weer met de buit.

Brand Pr. Margrietschool Heerde

Zondag 29 augustus, rond 04.45 uur, komt er een melding binnen bij de Regionale Meldkamer dat de Prinses Margrietschool in het Gelderse Heerde in brand staat. Na circa 7 minuten is politie en brandweer ter plaatse. Het vuur is dan al zo hevig dat de school niet meer te redden valt. Wel kan de naastgelegen sporthal gespaard blijven door deze nat te spuiten.

Moord prostituee (cold case 1989)

Zaterdag 25 november 1989 wordt, rond 07.20 uur, in het souterrain van een pand aan de Spuistraat in Amsterdam het lichaam gevonden van de 18-jarige Marie Christine Jonas. Marie Christine was met meerdere messteken om het leven gebracht. De in 1985 uit Frankrijk afkomstige vrouw had in dat souterrain een 'raam' in een peeskamer waar ze als prostituee onder de naam Luna werkte.

Overige zaken in de uitzending

Hoofddorp: mishandeling buschauffeur.
Waalwijk: gewapende overval tankstation.
Amsterdam: gewapende overval postagentschap.
Tilburg: gewapende woningoverval, waarbij een kluis met unieke oude munten is meegenomen.