Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 28 september 2010

Platform VG en Landelijk Platform GGz samen op weg

Platform VG en Landelijk Platform GGz (LPGGz) gaan nauw samenwerken. De besturen van beide cliëntenorganisaties tekenden dinsdag 28 september 2010 de overeenkomst voor een strategische, organisatorische en inhoudelijke alliantie. Zo kunnen zij een sterkere vuist maken om de belangen van hun achterban te behartigen.

Platform VG en LPGGz zien veel winst in samenwerking. Er zijn verschillende thema's waar beide organisaties samen in kunnen optrekken. Onderwijs, werk en inkomen en AWBZ-zorg zijn daar voorbeelden van. Ook biedt de alliantie kansen voor gezamenlijke kennis-ontwikkeling, visievorming en het stimuleren van het maatschappelijke debat. Omdat er ook veel verschillen bestaan tussen de doelgroepen, houden de platforms hun eigen identiteit en onafhankelijkheid. Komende drie maanden worden gebruikt om de samenwerking verder in te vullen.

Het initiatief voor de alliantie is ontstaan nadat eerdere trajecten om te komen tot één landelijke koepel van de patiënten- en gehandicaptenorganisaties (PGO) leidden tot onvoldoende resultaat. De beide platforms hebben een hoge ambitie om als het gaat om een krachtige PGO-top en nemen daarom de regie in eigen hand. Er wordt toegewerkt naar een flexibele organisatiestructuur, waarbij te zijner tijd ook andere partijen kunnen toetreden.

Platform VG is de koepelorganisatie voor collectieve belangenbehartiging van mensen met een verstandelijke beperking en hun ouders. LPGGz behartigt de belangen van mensen met psychische gezondheidsproblemen en hun familie.




Ingezonden persbericht