Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Joodse Boot naar Gaza is deze ochtend geënterd door de Israëlische marine.

Een Ander Joods Geluid ondersteunt de Joodse Boot naar Gaza, die tot doel heeft de illegale Israëlische blokkade van de Gazastrook te doorbreken en te laten zien dat niet alle Joden achter het beleid van de Israëlische regering staan. Wij keuren de entering van de Israëlische marine dan ook ten sterkste af.

De boot, waarvan op één na alle passagiers Joods zijn waaronder vijf Israëli's, is vanmorgen, op circa 30 kilometer afstand van de Gazaanse kust, tegengehouden. De boot wordt naar de Israëlische haven Ashdod gesleept, waar ook eerdere boten met humanitaire en andere hulp voor Gaza naar toe werden opgebracht.

Een Ander Joods Geluid vraagt de minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen er bij zijn Israëlische collega op aan te dringen de activisten aan boord correct te behandelen. De passagiers van de boot zullen passief en geweldloos verzet plegen tegen deze actie van de Israëlische autoriteiten, aangezien zij de blokkade van Gaza als illegaal beschouwen en Israël niet het recht heeft humanitaire hulp aan de Gazanen te saboteren.

Een Ander Joods Geluid is het geheel eens met deze opvatting van de passagiers van de Joodse boot en vindt dat deze onterechte en onmenselijke blokkade van Gaza zo snel mogelijk moet worden opgeheven.

Noot voor redactie,