Gemeente Lansingerland

Inloopavonden landschapsplan N 209

De provincie Zuid-Holland organiseert in oktober twee inloopavonden over het landschapsplan van de N 209.

Op 5 oktober in gemeentehuis Lansingerland aan de Bergweg-Noord 39 in Bergschenhoek. En op 12 oktober in Regardz Airport Hotel Rotterdam aan de Vliegveldweg 59-61 in Rotterdam. Belangstellenden kunnen tussen 19:00 en 20:30 uur binnenlopen voor informatie.

Het landschapsplan is gemaakt omdat voor de verbreding van de N 209 bomen en struikgewas gekapt moeten worden. Het landschapsplan voorziet in de nieuwe aanplant en herplant van bomen in het projectgebied. Tijdens de avond kan men bijvoorbeeld zien hoe de beplanting rondom de weg eruit zal zien. Uiteraard kan men vragen stellen aan de aanwezige deskundigen. De avonden zijn bedoeld om u nader te informeren over de bestaande plannen. Ze maken geen deel uit van de formele procedure.

Blik vooruit
Het bestemmingsplan voor de verbreding van de N 209 is al vastgesteld. Op dit moment wordt gewerkt aan onder meer het landschapsplan en de kapvergunningen. Het project wordt dit najaar aanbesteed. De uitvoering start naar verwachting begin 2011.

Achtergrond
Het verkeer neemt toe in de regio Rotterdam â Bergschenhoek. Om de verkeersdoorstroming en âveiligheid te verbeteren, verbreedt de provincie delen van de N 209 tussen de Bergschenbrug in Bergschenhoek en de aansluiting met de A13. Ook de aansluiting met de A13 wordt gereconstrueerd.
Kijk op www.n209.nl voor meer informatie over dit project.