Project Management Institute benoemt uitvoerend vice-president en COO Mark A. Langley tot nieuwe president en CEO

NEWTON SQUARE, Pennsylvania, September 28, 2010 /PRNewswire/ -- Het Project Management Institute (PMI), 's werelds grootste vereniging voor projectmanagement, heeft bekend gemaakt dat Mark A. Langley door de Raad van Bestuur benoemd wordt tot nieuwe president en CEO aangezien Gregory Balestrero per 1 januari 2011 met pensioen gaat. Langley is sinds 2002 uitvoerend vice-president en COO van het PMI en zijn uitvoerende leiderschap en ervaring zullen zorgen voor een samenhangend bestuur en voortzetting van de belangenbehartiging van zowel het PMI als het beroep. "Het bestuur Mark Langley gekozen vanwege zijn scherpe, strategische inzichten met betrekking tot waardevermeerdering van leden en organisaties, zijn formuleringen en toonaangevende operationele visie, strategie en koers, en daarnaast vanwege zijn energie en passie voor projectmanagement," aldus Eugene Bounds, PMP, voorzitter van de Raad van Bestuur van het PMI. "Hij zal voortborduren op de algemene strategische koers van het bestuur en uitvoerend leiderschap bieden, teneinde van het PMI de grootste en meest invloedrijke vereniging voor projectmanagement te maken."
Langley begon als voorzitter van financiën en administratie bij het PMI en werd in hetzelfde jaar gepromoveerd tot uitvoerend vice-president en operationeel directeur. Hij heeft bijna dertig jaar ervaring met strategisch plannen, wereldwijde business, verenigingsmanagement, exploitaties en financieel management. Gedurende zijn ambtsperiode heeft Langley zich beziggehouden met het wereldwijd groeiende ledenaantal en diplomabezitters, en met het sturen van de regionale ontwikkeling van het PMI. Alvorens Langley zijn loopbaan startte bij het PMI, werkte hij als financieel voorzitter bij ChemLogix en bekleedde hij leidinggevende seniorposities bij AssetTRADE.com, Quala Systems, Inc. en Castle Energy Corporation. Langley begon zijn carrière bij PricewaterhouseCoopers (tegenwoordig PwC) en is een Verklaarde Openbare Accountant. "Ik ben erg verheugd over het feit dat het bestuur mij de groei en relevantie van niet alleen het PMI toevertrouwt, maar de belangrijke rol van project- en programmamanagement leidt tot het behalen van succesvolle resultaten door organisaties over de hele wereld," aldus Langley. "Ik kijk uit naar het vergroten van het aantal strategische relaties met bedrijven en overheden, het uitbreiden van ons netwerk van beoefenaars, terwijl we ook doorgaan met onze steun aan een gepassioneerde en toegewijde vrijwilligersgemeenschap."
"Nu we ons vijfde decennium in gaan, stelt het PMI zich een toekomst voor waarin organisaties steeds vaker projectmanagement zullen inzetten als cruciaal onderdeel van hun succes," voegde Bounds eraan toe. "Mark Langley begrijpt dat projectmanagement een essentieel onderdeel is, niet alleen in tijden van economisch herstel, maar ook op de lange termijn. We hebben het volste vertrouwen dat hij het PMI zal besturen met oog voor de voortzetting van uitmuntendheid en een grotere inzet voor gekwalificeerde project-, programma- en portfoliomanagers over de hele wereld. Zijn onvermoeibare toewijding aan onze vrijwillige leiders, leden, chapters en het beroep zorgt ervoor dat het PMI invulling zal geven aan de verantwoordelijkheden van de belanghebbenden."
Over het Project Management Institute (PMI)
Het PMI is werelds grootste vereniging voor projectmanagement die meer dan een half miljoen beoefenaars vertegenwoordigt in meer dan 185 landen. Als wereldwijde ideeënleider en kennisbron loopt het PMI vooruit op het beroep, dankzij wereldwijde normen en referenties, collaboratieve chapters, gemeenschappen met beoefenaars en academisch onderzoek. Als organisaties in projectmanagement investeren en daarbij gesteund worden door het PMI, vertrouwt de directie erop dat hun belangrijke initiatieven de verwachte resultaten opleveren, evenals een grotere bedrijfswaarde en concurrerend voordeel. Meer informatie is te vinden op http://www.pmi.org. Noot van de redactie: De biografie van Mark Langley is te vinden op http://www.pmi.org/en/About-Us/Executive-Management-Group/Mark-Langley.aspx