KNHS

Hubertus Heule haalt huzarenstukje uit
28 september 2010
Hubertus Heule - Crome Shiner

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - Hubertus Heule (Aubrey, Texas) haalde dinsdag in de Alltech Arena, het decor voor de reiningsport, met Crome Shiner een waar huzarenstukje uit. Hij eindigde als vierde in deze troostfinale en is daardoor startgerechtigd in de finale van het WK, die donderdag verreden wordt. "Ik ben ongelooflijk blij dat ik mij bij de beste vijf van deze kwalificatie heb weten te rijden", stamelde Heule, nadat de laatste ruiter in deze finale had gereden en hij zeker was van zijn startbewijs.

De rit van Heule met zijn paard Crome Shiner was er één die vanaf het eerste moment uiterst gedurfd werd gereden. In de cirkels werd voluit gegaan en ook de beide spinns waren zeer goed. De roll backs, die direct na de sliding stops moeten worden gereden, liepen bijna als vanzelf. "Ik kan bijna niet geloven dat het gelukt is om mij voor de finale te plaatsen. Die finale is een geheel nieuwe wedstrijd, met een geheel eigen dynamiek. Zo kom je in galop binnen en wordt er direct een sliding stop gevraagd. Daarmee kan ik de jury hopelijk imponeren, want dat is misschien wel het sterkste onderdeel van Crome Shiner. Als dat goed loopt is denk ik alles mogelijk. Ik ben op zijn slechtst twintigste, maar doe mijn uiterste best om bij de eerste tien te eindigen", aldus Heule.
Bondscoach Caspar de Jonge straalde. "We hebben ons doel gehaald. Met het team een plaats bij de beste acht en twee ruiters in de finale. Ik denk dat we nu al van een uiterst geslaagd WK voor de discipline reining kunnen spreken", aldus De Jonge.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.alltechfeigames.com

Uitslag kwalificatie:


1) Lee Rutter (Eng) - Setting Off Sparks - 217.50
2) Dough Allen (Eng) - Don Julio Whiz - 216.50
3) Fredrik Thomsson (Zwe) - Gallos Stylish Star - 216.00
4) Hubertus Heule (Aubrey/Texas) - Crome Shiner - 215.50