Innovatie in de Cloud centraal tijdens Innovate IT 2010 Conference


`Innovate IT 2010' Conference op 28 september in De Doelen te Rotterdam

AMSTERDAM, 20100528 -- De eerste editie van de Innovate IT Conference biedt bedrijven en organisaties inzicht in best practices op het gebied van innovatie met Cloud Computing en Software-as-a-Service (SaaS), aan de hand van internationale praktijkpresentaties door organisaties zoals Accenture, Salesforce, Google, Avanade, Cordys, Ernst & Young en NAF. Daarnaast vinden verschillende lezingen plaats door experts als Prof. Dr. Hans Wortmann, Hoogleraar Informatie Management aan de Rijksuniversiteit Groningen en Voorzitter van het ICT Innovatie Platform SaaS en Peter Vermeulen, Consulting Director Benelux Local Research IDC.

Inschrijven is nu mogelijk via www.innovate-it-conference.com, waar ook een agenda van het programma te raadplegen is.

Bezoekers kunnen tijdens het event keynote sessies, case studies en business georiënteerde workshops bijwonen. Deze sessies verstrekken informatie over het gebruik van Cloud computing en SaaS voor het implementeren van innovatieve en differentiërende oplossingen binnen organisaties en bieden een nuttige update over de laatste trends en uitdagingen op het gebied van SaaS en Cloud computing.

Accenture, Salesforce.com, Google en Avanade zijn founding partners van het event, die industrie kennis, systeem implementatie ervaring als wel SaaS en Cloud producten combineren om brede innovatieve oplossingen te leveren, geïllustreerd met internationale klantverhalen.

"Traditionele ICT omgevingen bieden niet meer de flexibiliteit en snelheid om innovatieve zakelijke applicaties te bouwen. Cloud gebaseerde oplossingen verbreden het innovatievlak voor bedrijven, zonder de nodige voorinvesteringen in het opzetten en onderhouden van onderliggende software en infrastructuur," zegt Michael Widjaja, Partner bij Accenture en verantwoordelijk voor de Nederlandse Technologie Architectuur en Global Delivery Excellence praktijk. "Cloud-oplossingen richten zich voornamelijk op commodity infrastructuur en software met standaard functionaliteit, maar we zien een snelle ontwikkeling van zogenaamde platform clouds. Deze platform cloud-oplossingen bieden namelijk de mogelijkheid om bedrijfsapplicaties op maat te ontwikkelen, wat bedrijven in staat stelt innovatie te stimuleren en hun differentiatiekracht te vergroten."

"Door cloud computing werden zakelijke applicaties zo eenvoudig te gebruiken als Google of Bol.com", aldus Hans Brouwer, Regional Director Benelux bij Salesforce.com. "De huidige tweede golf van cloud computing maakt zakelijke applicaties zo aantrekkelijk voor gebruikers als Facebook of Twitter op een mobiel apparaat. De innovatie van cloud computing leidt tot ongekende gebruikerstevredenheid."

Inschrijven is mogelijk via: www.innovate-it-conference.com