GroenLinks Kampen

Hoorzitting waterveiligheid Kampen op 30 september

De datum voor de openbare hoorzitting over de waterveiligheid van Kampen is bekend. De hoorzitting wordt op 30 september gehouden.

Op 3 juni 2010 nam de gemeenteraad met algemene stemmen een motie van GroenLinks en SGP aan om voor 1 oktober een hoorzitting met deskundigen te organiseren over de waterveiligheid van Kampen in de komende twintig jaar.
Een kleine werkgroep uit de gemeenteraad heeft vragen geformuleerd en bepaalde welke instituten uitgenodigd worden om deskundigen op het gebied van waterveiligheid af te vaardigen naar de hoorzitting. Hoofdvraag in de hoorzitting zal zijn hoe het staat met de waterveiligheid van Kampen na aanleg van de bypass; gaat die erop vooruit, blijft die gelijk of verslechtert die? Deltacommissaris Wim Kuiken is uitgenodigd. Daarnaast zijn het Centraal Plan Bureau, de Technische Universiteit Delft, het Waterschap Groot Salland en Rijkswaterstaat/Waterdienst gevraagd om deskundigen te sturen. De namen van deze deskundigen zijn nog niet bekend.
De voor alle burgers toegankelijke hoorzitting vindt plaats in het gemeentehuis op de middag en avond van 30 september. De deskundigen kunnen dan hun verhaal doen. De fracties kunnen vervolgens om verduidelijking vragen.

Debatteren is er op die dag niet bij; er wordt `gehoord'. De Tweede Kamer zal op de hoogte worden gesteld van de resultaten van de hoorzitting.
De voorbereidende werkgroep bestaat uit vijf mensen. Naast initiatiefnemer Bart Zeven van GroenLinks zijn dat heren Holtland (GBK), Schutte (CU), Weever (VVD) en Bakker (als vicevoorzitter van de gemeenteraad).