Gemeente Leudal


Nieuws

Doe mee aan het maatschappelijk debat buitengebied Leudal op 30 september

Maatschappelijk debat buitengebied

De eerste debatavond over het meest aantrekkelijke buitengebied vindt plaats op 30 september in de Baexheimerhof te Baexem. Vanaf 19.00 uur is er vrije inloop. Het officiële programma start om 19.30 uur en eindigt circa 22.00 uur. Tijdens deze avond start het college van B&W een brede discussie over het buitengebied van Leudal.

In het debat staat de vraag centraal hoe Leudal in 2020 over het aantrekkelijkste buitengebied van Zuidoost Nederland kan beschikken. In november zal nog een tweede debatavond worden georganiseerd. Met de uitkomsten gaat het college aan de slag om het huidige beleid beter aan te laten sluiten op de kwaliteiten en mogelijkheden die het landelijk gebied in Leudal te bieden heeft. Naast aanpassingen in beleid door de gemeente wil het college alle betrokkenen stimuleren ook hun steentje bij te dragen aan het realiseren van een aantrekkelijk buitengebied.

Wij roepen alle gebruikers van het buitengebied en iedereen die zich betrokken voelt op om aan dit debat mee te doen!! Noteer de datum alvast in uw agenda.

Wat bepaalt volgens ú de kwaliteit van het buitengebied?? Laat het ons weten.
Ter voorbereiding op de eerste avond voert de gemeente op dit moment een aantal gesprekken met diverse gebruikers van het buitengebeid. Hiermee wil het college informatie inwinnen over de mogelijke bijdragen.
Ook roept de gemeente alle belangstellenden op om hun inbreng voorafgaand aan het debat kenbaar te maken. Wat bepaalt vanuit uw oogpunt de kwaliteit van het buitengebied en hoe denkt u, of de groep gebruikers danwel de organisatie waar u bijhoort, een bijdrage te kunnen leveren? Reacties zijn van harte welkom en u kunt deze sturen per e-mail naar: maatschappelijkdebat@leudal.nl