Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Informatiebijeenkomst technische maatregelen fijnstofuitstoot pluimveehouderij

30 sep 2010

In de directe omgeving van veehouderijen kunnen de concentraties fijnstof hoger zijn dan de (Europese) grenswaarden. Dit speelt met name bij pluimveebedrijven. Wageningen UR Livestock Research organiseert 30 september een informatiebijeenkomst voor de pluimveepraktijk over maatregelen om de emissie uit pluimveestallen te reduceren.

Om te kunnen voldoen aan de grenswaarden voor fijnstof zijn reducerende technieken nodig. Op basis van onderzoek zijn voor enkele technieken al reductiepercentages vastgesteld. Andere zijn nog in onderzoek. Van alle technieken is een eerste inschatting gemaakt van de benodigde investering en de exploitatiekosten.

Wageningen UR Livestock Research organiseert op 30 september een bijeenkomst specifiek voor de pluimveepraktijk. Tijdens de bijeenkomst worden de maatregelen om de emissie van fijnstof te reduceren toegelicht. Ook is er aandacht voor de ervaringen die pluimveehouders hebben opgedaan met een reducerende techniek op hun bedrijf.

Alle pluimveehouders in Nederland en hun adviseurs zijn van harte welkom op deze bijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats bij Van der Valk Hotel Arnhem. Aanvang: 13:30 uur, zaal open 13:15 uur. Einde: 17:00 uur. Meer informatie en het programma van de bijeenkomst kunt u hier vinden.

U kunt zich aanmelden voor deze informatiebijeenkomst door een e-mail te sturen naar: wilma.harlaar@wur.nl. Geef daarbij uw naam (of namen) en de organisatienaam op.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hilko Ellen of 0320-293504).

Contact
Hilko Ellen
Tel. 0320 - 293 504