ROC Friese Poort 24-uurs theatermarathon voor Namibië
Van donderdag 30 september 12.00 uur tot vrijdag 1 oktober 12.00 uur organiseren deelnemers van de opleiding Sociaal cultureel werker-theater (SCW-theater) een 24-uurs theatermarathon in de Herman van Veenzaal van ROC Friese Poort Leeuwarden. Gedurende een dag en een nacht is er een grote verscheidenheid aan acts te zien.

Programma
Sommige acts verzorgen de deelnemers zelf, maar er zijn ook artiesten van buitenaf benaderd. Het programma bestaat uit een mix van monologen, fragmenten uit voorstellingen, dans, muziek en nog veel meer. Een van de hoogtepunten is de band `Make Believe'. Deze Nederlandse band is door 3FM benoemd tot Serious Talent, en timmert behoorlijk aan de weg. Ook is er buiten op het plein voor het ROC Friese Poort gebouw een spectaculaire vuurshow te zien.

Doel
Het doel van de marathon is het inzamelen van geld voor het Namibië-project van de opleiding SCW-theater. Door middel van een entree van EUR 3,00 en door sponsoren hopen zij een mooi bedrag bij elkaar te krijgen. Ieder jaar gaan de vierdejaars deelnemers van SCW-theater tweeëneenhalve week naar Gobabis in Namibië. Hier maken zij ieder jaar theater met kansarme kinderen uit sloppenwijken en ze organiseren het Gobabis Drama & Art Festival. Dit jaar vertrekken de deelnemers op 24 oktober. Het project bestaat al zeven jaar en wordt ieder jaar groter en professioneler. Een gevolg van dit project is bijvoorbeeld de bouw van een amfitheater in Gobabis, dat volgend jaar feestelijk geopend wordt.

Gegevens
Adres:
ROC Friese Poort
Herman van Veenzaal
Wilaarderburen 1
8924 JK Leeuwarden

Datum: Donderdag 30 september
Tijd: Vanaf 12.00 uur, doorlopend*
Toegang: EUR 3,00
Voor wie: Iedereen is van harte welkom


*De Herman van Veenzaal is vanaf 30 september 12.00 uur geopend voor publiek. Tussen 23:00 en 7:30 uur zijn de deuren dicht. Toeschouwers kunnen dan de zaal wel verlaten, maar er worden geen mensen meer toegelaten. Na 7.30 uur op 1 oktober gaan de theaterdeuren weer open.