Gemeente Kampen

30 september 2010: Onderwijsdag gemeente Kampen

21-09-2010
Op 30 september is er een onderwijsdag in de gemeente Kampen. Op deze dag ontmoeten leerkrachten in het basisonderwijs en medewerkers in de jeugdhulpverlening elkaar. Dit betekent dat bijna alle kinderen (ruim 5.000) van veel basisscholen vrij zijn op deze dag. Om de kinderen een leuke dag te bieden, worden diverse sportieve en culturele activteiten georganiseerd waar kinderen aan mee kunnen doen. Met een flyer die inmiddels aan alle schoolkinderen is uitgereikt, kunnen kinderen tijdens de Onderwijsdag met korting naar het zwembad (Kampen en IJsselmuiden), de bioscoop en speeltuin De Speelpoort.

Daarnaast worden diverse (eenmalige) activiteiten en workshops aangeboden. Er is keuze uit: een museumtekenles over de Middeleeuwen (Stedelijk Museum), orkest, met afsluitend concert aan het eind van de dag (Bolwerkzaal van het Stedelijk Orkest) en Zumba family (Achmea Health Centre). Ook kunnen kinderen bij Quintus onder andere dans-, muziek- en djembélessen volgen en wordt in sporthal De Reeve een zeskamp georganiseerd.

Ontmoetingsdag voor leerkrachten en medewerkers jeugdhulpverlening Tegelijkertijd buigen professionals, vakspecialisten en generalisten, aanbieders en afnemers, beleidsmakers en uitvoerders uit het onderwijs en de jeugdhulpverlening in het expertisecentrum Prisma zich op deze dag over het thema `Ontmoeting'.

Het uiteindelijke doel is dat basisonderwijs en jeugdhulpverlening elkaar in de toekomst beter weten te vinden en op de hoogte raken van elkaars mogelijkheden. Dit initiatief sluit aan bij de ontwikkelingen naar `passend onderwijs' en het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin). De dag wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Kampen, de gemeente Kampen, Centraal Nederland en gesponsord door C1000.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |