Gemeente Etten-Leur


Scholieren doen mee aan het verkeersdoolhof

Donderdagochtend 30 september wordt er in het park van wijk Het Hooghuis een verkeersdoolhof gehouden in samenwerking met verschillende basisscholen, de politie, VVN-afdeling Etten-Leur en Edux Onderwijsadviseurs. Dit is een activiteit in het teken van de landelijke Week van de Vooruitgang. Wethouder Jan van Hal opent donderdagochtend rond de klok van kwart voor negen het verkeersdoolhof. De laatste groep leerlingen gaat tegen twaalf uur van start.

In dit verkeersdoolhof krijgen ze de mogelijkheid om op basis van hun verkeersbordenkennis beslissingen te nemen over welke weg ze wel of niet in mogen rijden. Hiermee brengen ze hun theoretische kennis in praktijk, wat best nog lastig kan zijn. Het doolhof zal met kleine verkeersbordjes worden uitgezet. De leerlingen uit de groepen 7 van de basisscholen zijn de doelgroep omdat zij in de loop van dit schooljaar hun praktische verkeerskennis ook in het `echte' verkeer moeten laten zien bij het verkeersexamen op de openbare weg.

Voordat de leerlingen aan het verkeersdoolhof beginnen, worden hun fietsen door leerlingen van het Munnikenheide College aan een fietscontrole onderworpen. Hierbij verleent de politie assistentie.

Met deze gezamenlijke verkeersactiviteit wordt een extra bijdrage geleverd aan de verschillende individuele schoolactiviteiten tijdens de landelijke Week van de Vooruitgang.

Het wijkpark is deze donderdagochtend van 08.00 uur tot ± 13.00 uur afgesloten.

20090914\RL\GO\0213

Agenda Opinieraad
Uw bezoek waard

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl