Gemeente Etten-Leur

Feestelijke opening van Schoenmakerspark

Zie ook


* Schoenmakerspark-Foto Hans van Berkel

* dit is een pdf document 3462KB | Uitnodiging voor de opening van Schoenmakerspark

Feestelijke opening van Schoenmakerspark

Op donderdag 30 september wordt Schoenmakerspark officieel geopend door wethouder J. van Hal van de gemeente Etten-Leur en de firma Donker Groen. Tijdens de opening worden er activiteiten voor schoolkinderen gehouden. De wijkvereniging is aanwezig en firma Donker Groen verzorgt workshops. Om 16 uur is de officiële opening van het park onder begeleiding van het St. Hubertusgilde.

In de afgelopen maanden is het Schoenmakerspark in het uitbreidingsplan Schoenmakershoek ingericht. Het Schoenmakerspark ligt in het centrum van de nieuwe wijk en bestaat uit diverse onderdelen. Centraal in het park is de retentievijver. In deze vijver wordt het hemelwater, dat in de wijk Schoenmakershoek valt, tijdelijk opgeborgen en vertraagd afgevoerd naar de Leurse Haven. De waterloop vanuit het nieuwe gedeelte Schoenmakershoek-Oost is inmiddels ook op deze vijver aangesloten.

In het park zijn voet- en fietspaden aangelegd. De fietspaden sluiten in het westelijke gedeelte via de Slickbrug aan op de Keen en worden in oostelijke richting doorgetrokken naar de nog aan te leggen vrijliggende fietspaden langs de Donkerstraat. Het centrum van Etten-Leur-Noord is hierdoor voor fietsers op een veilige manier vanuit de verschillende richtingen te bereiken. Door middel van twee fraaie stalen fiets- en voetgangersbruggen met een lengte van ongeveer 30 meter, een breedte van 7 meter en een gewicht van 27 ton, zijn het noordelijke en zuidelijk deel van de wijk Schoenmakershoek met elkaar verbonden.

Voor jong en oud is het goed vertoeven in Schoenmakerspark. Het park heeft een groene landschappelijke inrichting gekregen met hoogteverschillen, veel gras en bomen. De inrichting van het park zelf is vooral gericht op natuurlijk spelen. Voor kinderen van verschillende leeftijden zijn speelvoorzieningen opgenomen. De waterspeelplaats bestaat uit stromend water waar door middel van kleine sluisjes afsluitingen kunnen worden gemaakt. Er is een speelkuil en een speelheuvel aangelegd. Voor de oudere jeugd is er een multi-court voor onder meer diverse balspelen.

In het oostelijke gedeelte van het park is een hondenuitlaatterrein opgenomen.

Agenda Opinieraad
Uw bezoek waard

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl