Festival Kunstfactor Live! 2010 start met spektakel

24/09/2010 10:05

Kunstfactor

Amsterdam drie dagen in teken van amateurkunst

Op donderdag 30 september gaat het landelijk amateurkunstfestival Kunstfactor Live! van start. Tijdens het openingsspektakel, om 20.00 uur op het Amsterdamse Amstelveld, worden de toeschouwers getrakteerd op een bijzondere mix van traditionele en nieuwe vormen van 'straatkunst'. Nog tot en met zaterdag 2 oktober laat Kunstfactor Live! zien wat Nederlanders in hun vrije tijd voor kunstzinnigs maken en doen, met een gevarieerd en overvol programma van voorstellingen, exposities, workshops, boottochten, talkshows, festivalmenu's, conferenties en bijeenkomsten.

Vorig jaar ontmoetten de muzikanten van het Pasveer showcorps uit Leeuwarden en de breakers van Solid Ground Movement uit Amsterdam elkaar op Kunstfactor Live! Deze onconventionele samenwerking werd een doorslaand succes. Het afgelopen jaar is de samenwerking voortgezet - en speciaal voor het openingsspektakel dit jaar uitgebreid met de Amsterdamse acrobaten van Stapel. Samen trekken zij naar kerkgebouw De Duif, waar zij muzikaal zullen worden begroet door de Jazz Juniors van de Muziekschool Amsterdam.

Kunstfactor Live! Lab

De Duif tijdens is tijdens het festival geheel omgetoverd tot Kunstfactor Live! Lab, met doorlopende presentaties van eigentijdse beeldende kunst, film en animatie, live-optredens en multimediale workshops.

Combinatievoorstellingen en boottours

Maar er is nog veel meer te zien tijdens Kunstfactor Live! In de Brakke Grond en de Engelenbak zijn combinatievoorstellingen te zien, met in één voorstelling inspirerende acts uit verschillende kunstdisciplines. Bijvoorbeeld van een Amsterdams-Turks muziekkoor tot een stepdancegroep van jongeren uit eenoudergezinnen, GideonsGANG. Goed te combineren met festivalmenu's en op vrijdag met de Kunstfactor Live! boottour.

Bezoek Kunstfactor Live!

Het programma en de kaartverkoop voor combinatievoorstellingen en speciale arrangementen zijn te vinden op www.kunstfactor.nl/kunstfactorlive. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de openingsconferentie en andere inhoudelijke bijeenkomsten. Kaarten voor de combinatievoorstellingen zijn verder te koop via de centrale festivalkassa in de Brakke Grond, Nes 45 in Amsterdam, tel. 020 62 66 866. Een combinatievoorstelling kost 10,- euro(met korting 7,50 euro). De toegang tot het Kunstfactor Live! Lab in De Duif is gratis.