Verbond transformeert Verzekerd! tot relatiemagazine

27/09/2010 14:56

Verbond Van Verzekeraars

Verzekerd!, het magazine van het Verbond, verschijnt op donderdag 30 september als een compleet nieuw blad. Het accent is verschoven van nieuws naar verdieping en het blad zal voortaan zes keer per jaar verschijnen. In de nieuwe Verzekerd! wil het Verbond het vernieuwingsproces waarin de sector zich bevindt, tot uitdrukking brengen.

Tot afgelopen zomer verscheen Verzekerd! eens in de twee weken. Het blad bevatte het belangrijkste nieuws over de activiteiten van het Verbond als belangenbehartiger en vanzelfsprekend ook nieuws uit de verzekeringsbedrijfstak.

De afgelopen maanden heeft de redactie de formule herijkt, omdat het Verbond een nieuwsmagazine met een tweewekelijkse frequentie niet meer van deze tijd vindt: nieuws kan beter digitaal worden ontsloten, is onze overtuiging. Uit lezersonderzoek bleek bovendien dat er behoefte is aan meer verdiepende verhalen, achtergronden bij het nieuws en opinie.

Dit was voor het Verbond reden de communicatiemiddelen grondig te restylen: nieuws brengen we voortaan op de site en eens in de twee weken in een digitale nieuwsbrief, terwijl Verzekerd! nu het uiterlijk en de inhoud heeft van een echt relatiemagazine. Daarin wil het Verbond ook het vernieuwingsproces waarin de sector zich bevindt, tot uitdrukking brengen. Dit betekent concreet dat gevoelige onderwerpen niet worden gemeden, dat wij een podium bieden aan kritische geluiden en laten zien waar concreet de bakens worden verzet.

De eerste nieuwe Verzekerd! verschijnt op 30 september. Een tipje van de sluier:


- Radar-presentatrice Antoinette Hertsenberg ontvouwt in een openhartig interview haar visie op de verzekeringsbranche. "Ik wacht met smart op worst case scenario's."


- "Ik zie er te gelikt uit, ben snibbig en ik sneer. Maar er is wél naar me geluisterd", aldus Ombudsman Jan Wolter Wabeke, die in dit nummer op eigenzinnige manier terugblikt op tien jaar verzekeringsbranche. De vertrekkend ombudsman werd door de woekerpolisaffaire uit zijn rol getrokken. Als hem iets dwarszit, is het de Wabeke-norm wel ...


- De BP-ramp in de Golf van Mexico heeft politici, overheden en toezichthouders in alle delen van de wereld wakker geschud. Ook in Nederland. Want: wat als een soortgelijke ramp zich ook op de Noordzee voordoet?


- Nieuw in Verzekerd!: de rubriek VerzekeraarsVernieuwen, waarin verzekeraars vertellen wat ze concreet doen aan vertrouwensherstel. De aftrap is met ZLM-directeur Bram de Jonge, die kritisch is. "Vertrouwen creëer je niet door de politiek te vertellen wat je doet."


- Verzekerd! heeft ook een nieuwe columnist: journalist en thrillerschrijver Roel Janssen zegt waar het op staat en houdt de verzekeringsbranche een spiegel voor.


- Grijze mannen, grijze pakken ... zo staan verzekeraars bekend. Maar klopt het beeld? De redactie gaat op zoek in de rubriek Casual Friday.

Geïnteresseerd in de nieuwe Verzekerd!? Abonnees ontvangen het eerste nummer a.s. donderdag automatisch in de bus. Ook verschijnt op die dag onze eerste digitale nieuwsbrief. Bent u geen abonnee, maar wilt u het blad en de nieuwsbrief ontvangen? Meldt u zich dan aan via verzekerd@verzekeraars.nl.