Gemeente Binnenmaas

N 217 tussen Reedijk (N 489) en Maasdam twee weekenden afgesloten

27-09-2010 N217 omleiding

De provincie Zuid-Holland werkt de eerste twee weekenden van oktober aan de N 217 tussen de Reedijk (N 489) en de rotonde Sportlaan in Maasdam. Tijdens deze werkzaamheden is de N 217 afgesloten voor doorgaand verkeer.

De weg wordt opnieuw geasfalteerd, deels verbreed en voorzien van nieuwe belijning. Ook worden de verkeerslichten bij de kruising met de Vrouwe Huisjesweg vervangen.

Werkzaamheden en afsluiting donderdag 30 september tot maandag 4 oktober

30 september 19.00 uur tot vrijdag 6.00 uur en van vrijdag 19.00 uur tot maandag 4 oktober 6.00 uur wordt gewerkt aan de rotonde bij de Sportlaan in Maasdam en de hoofdrijbaan van de N 217 tussen deze rotonde en de kruising met de Vrouwe Huisjesweg. Regionaal verkeer wordt omgeleid via de Sportlaan, Groeneweg en Blaaksedijk.

Klik hier voor het kaartje met de omleidingsroute (30 september - 4 oktober) download .

Werkzaamheden en afsluiting donderdag 7 oktober tot maandag 11 oktober

Van donderdag 7 oktober 19.00 uur tot vrijdag 6.00 uur en van vrijdag 19.00 uur tot maandag 11 oktober 6.00 uur wordt gewerkt aan de kruising met de Vrouwe Huisjesweg en de hoofdrijbaan van de N 217 tussen deze kruising en de kruising met de Reedijk. Regionaal verkeer vanaf de A29 wordt omgeleid via de Reedijk, Botweg, Moerweg, Oud Cromstrijensedijk Oostzijde, Hoekseweg en Trambaan. Regionaal verkeer vanaf s Gravendeel wordt omgeleid via de Polderweg, Blaaksedijk en Reedijk.

Tijdens dit weekend wordt ook gewerkt aan de parallelweg tussen de A29 en de Reedijk. (Brom)fietsers en landbouwverkeer wordt omgeleid via de Oud Heinenoordseweg, Oostzijde, Blaaksedijk West en Reedijk.

Klik hier voor het kaartje met de omleidingsroute (7 oktober - 11 oktober) download .

Doorgaand verkeer en Arriva bussen

Doorgaand verkeer wordt groot omgeleid via de A29, A15 en A16. Gele borden geven op deze wegen de omleidingsroutes aan. De bussen van Arriva rijden normaal en ondervinden geen vertraging van de werkzaamheden.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden en planning is te vinden op www.n217.nl. Daarnaast biedt de provincie een gratis sms-dienst aan voor actuele ontwikkelingen rond de N217, zoals de afsluiting of opening van een wegvak. Sms PZH N217 AAN naar 1008 om u aan te melden of ga naar www.smsdienstzuid-holland.nl/N217/.

De provincie Zuid-Holland werkt aan goede en veilige provinciale wegen. Groot onderhoud wordt steeds trajectsgewijs over de volle breedte van de weg uitgevoerd. Rijbaanbreedte en belijning worden zodanig aangepast dat zij voldoen aan de eisen van Duurzaam Veilig. De provincie stemt periode en fasering van de werkzaamheden vooraf met alle betrokkenen af. Na de werkzaamheden is de weg in principe zes jaar onderhoudsvrij. Hoewel overlast voor weggebruikers en omwonenden onvermijdelijk is, blijft deze zo beperkt mogelijk.

Dit is een bericht van provincie Zuid-Holland