Persuitnodiging: Conferentie Beter van Kunst- 30 sept, 14.00 u, A'dam

28/09/2010 13:48

Kunstfactor

Conferentie 'Beter van Kunst'

over invloed van kunst op mens en samenleving

Op donderdag 30 september vindt in Amsterdam de openingsconferentie plaats van Kunstfactor Live!, het landelijk amateurkunstfestival. Tijdens de conferentie 'Beter van Kunst' gaan politici, kunstenaars en (inter)nationale experts in talkshowsetting met elkaar in gesprek over de vraag: 'Wat doet kunstbeoefening met mensen, en wat doet kunstparticipatie met de samenleving?' De conferentie begint om 14.00 uur in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond met een optreden van het Regionaal Senioren Orkest Midden-Brabant.

Er blijkt veel interesse te zijn voor het onderwerp, zowel door professionals vanuit de (amateur)kunstsector als vanuit zorg- en welzijn. Inschrijven voor de conferentie is niet meer mogelijk. Voor geïnteresseerde pers is een aantal plaatsen vrij gehouden. Er worden tijdens de conferentie foto's gemaakt die beschikbaar zijn voor de pers.

Dagvoorzitter is Joost Karhof, bekend van Kunststof TV en NOVA. Naast inleidingen en debat biedt de conferentie presentaties van kunstenaars en filmfragmenten. Met bijdragen van onder andere:


- Andrée van Es, wethouder van Amsterdam.


- James S. Catterall, professor aan de Universiteit van California, Los Angeles (UCLA). Catterall deed langdurig onderzoek naar de effecten van kunst op leerlingen in het middelbaar onderwijs.


- Aaltje van Zweden, oprichter Stichting Papageno. Deze stichting heeft als doel om te helpen een passende begeleiding te vinden voor kinderen met autisme.


- Abdelkader Benali, schrijver van onder meer Bruiloft aan zee (2001), De stem van mijn moeder (2009) en Zandloper (2010).


- Mark Mieras, wetenschapsjournalist en expert in het functioneren van het brein.


- Fons Diepenmaat (docent theater) en Marian van Binsbergen (algemeen directeur), Van der Hoevenkliniek, over het werken met kunstvakken in een tbs-instelling.

Kunstfactor Live!

Amsterdam staat nog tot en met 2 oktober in het teken van de amateurkunst. Om 20.00 uur vindt het openingsspektakel van het festival plaats op het Amstelveld. In theaters De Brakke Grond en de Engelenbak zijn combinatievoorstellingen te zien, met in één voorstelling inspirerende acts uit verschillende kunstdisciplines. En het theatrale kerkgebouw De Duif is tijdens het festival geheel omgetoverd tot Kunstfactor Live! Lab, met doorlopende presentaties van eigentijdse beeldende kunst, film en animatie, live-optredens en multimediale workshops. Kijk voor het gehele programma op www.kunstfactor.nl/kunstfactorlive.





http://www.kunstfactor.nl/kunstfactorlive