Gemeente Ede

Nieuwsberichten

dinsdag, 28 september 2010

Opvoeddebat: "Opvoeden doe je Samen"

Door: afdeling Communicatie - Elleke van de Pol

Op woensdag 30 september om 20.00 uur organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) een opvoeddebat voor ouders en opvoeders in Cultura. Het debat wordt geopend door Simon van de Pol, wethouder Jeugd, en geleid door Tischa Neve, opvoedcoach en bekent van het opvoedprogramma `Schatjes'. Het onderwerp van het debat is: Opvoeden doe je samen!

Voorbeeldgedrag

Ouders zijn verantwoordelijk voor de opvoeding van hun kind, maar 80% van het gedrag van kinderen wordt bepaald door voorbeeldgedrag van anderen! Dit betekend dat leerkrachten, leiders van het kinderdagverblijf en buurtbewoners net zo goed opvoeders van jouw kind zijn. Maar wat vind je daar als ouder van? Mogen andere jouw kind corrigeren? Hierover wordt, aan de hand van negen verschillende stellingen, gediscussieerd tijdens het opvoeddebat. Voorafgaand aan het opvoeddebat is er, van 19.00 - 20.00 uur, een informatiemarkt waarbij verschillende instellingen (o.a. CJG, Welstede, MEE) hun aanbod presenteren.

Week van de Opvoeding

Het opvoeddebat is één van de activiteiten die georganiseerd wordt binnen de Week van de Opvoeding. Deze week loopt van 25 tot en met 30 september en heeft als thema 'Opvoeden doe je samen'. De week is gestart met de open dag van het gezondheidscentrum Veldhuizen op de Bellestein en eindigt met de opening van het Centrum voor Jeugd en Gezin binnen dit zelfde centrum. Op de overige dagen worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals een workshop kindermassage en een sessie positief en creatief opvoeden. Kijk voor meer informatie over de Week van de Opvoeding op www.ede.nl.