Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam Meer perspectief
30 september 2010

Bijbeldetective onderzoekt het Nieuwe Testament

VU Magazine over onder meer relatiewetenschap en leven met kanker Het Nieuwe Testament is een rommeltje. Door de eeuwen heen zijn er duizenden veranderingen in aangebracht, soms zijn dat zelfs compleet nieuwe verhalen. Zoals het verhaal van de overspelige vrouw die gestenigd dreigt te worden, en de laatste verzen van Marcus' evangelie. Theoloog Jan Krans onderzoekt bij de VU-afdeling Bijbelwetenschappen hoe dat zit; hij vertelt erover vanaf pagina 23 in het alumnitijdschrift VU Magazine dat vandaag verschijnt.

In VU Magazine leest u verder onder meer:

Trouwen maakt ons gelukkiger. Maar hoe houd je een relatie leuk? Elkaar goed kennen hoeft niet eens, en vreemdgaan is niet het einde. Pagina 6.

Steeds meer mensen overleven kanker, maar blijven wel doodmoe of depressief. Irma Verdonck, bijzonder hoogleraar leven met kanker, zet een grootschalig onderzoek op naar patiënten en hun naasten. Pagina 14.

Hoe komt ons geld beter terecht bij slachtoffers na een ramp zoals in Pakistan: via dat particuliere initiatief van een collega of toch die grote hulporganisatie? Pagina 22.

Renate Dorrestein ontdekt de VU als huisschrijver, en ze geniet. Pagina 26.

VU Magazine
VU Magazine wordt vier keer per jaar in een oplage van 58.000 verspreid onder alumni van VU en VUmc, leden van de Vereniging VU-Windesheim en andere instellingsrelaties. Hoofdredacteur is Marieke Schilp.



Vrije Universiteit Amsterdam