A.W. Bruna Uitgevers steunt Stichting Hulphond

30/09/2010 09:47

Stichting Hulphond

Herpen, 30 september 2010

Utrechtse uitgeverij zet zich in voor hulphonden

Al jaren zet A.W. Bruna Uitgevers zich in voor goede doelen en richt zich nu op Stichting Hulphond. "Als je goed functionerende ledematen hebt is het je maatschappelijke plicht iets terug te doen voor mensen die dat niet hebben", aldus Joop Boezeman, algemeen directeur A.W. Bruna Uitgevers.

Annemarie Postma, één van A.W. Bruna's schrijvers is ambassadeur van Stichting Hulphond en via Postma is de uitgeverij dan ook met Stichting Hulphond in aanraking gekomen.

De partijen willen lezers aansporen Stichting Hulphond ook te steunen door slechts één handeling te doen en naar www.hulphond.nl. te gaan. Door middel van boekenlegger als een hondenstaart, met de tekst; 'Als een hondenstaart u al kan helpen bij het onthouden van de bladzijde, kunt u nagaan wat een Hulphond voor een gehandicapte kan doen.' A.W. Bruna en Stichting Hulphond hebben de intentie om de komende jaren miljoenen boeken te gaan voorzien van een boekenlegger.

"Wij zijn ontzettend trots op de samenwerking met A.W. Bruna Uitgevers die jaarlijks zo'n 4 miljoen boeken op de markt brengt. Door A.W. Bruna Uitgevers zijn wij in staat een grote groep mensen te bereiken. Naast het doel tot meer bekendheid voor Stichting Hulphond, hopen wij ook op een toename van het aantal vaste donateurs' zegt directeur fondsenwerving & Communicatie, Rudolph Strickwold. "Hoe meer mensen zien waartoe wij met onze honden in staat zijn, hoe meer mensen hopelijk bereid zijn ons te gaan steunen. Alleen dan blijven wij in staat om mensen met een handicap een zelfstandig leven terug te geven."

Stichting Hulphond

Stichting Hulphond leidt hulphonden op tot Hulphond. Een Hulphond geeft mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie een menswaardig bestaan. Zo opent een Hulphond deuren, laden en kasten, helpt bij het aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, doet was in de wasmachine, betaalt in de winkel, drukt op licht- en liftknoppen. Een Hulphond kan tot 70 handelingen verrichten om een hulpbehoevende zelfstandiger te maken. "Een Hulphond opent letterlijk en figuurlijk deuren die anders gesloten blijven. Naast praktische hulp biedt een Hulphond ook veel sociaal-economische voordelen. Mensen met een Hulphond zijn onafhankelijker, hebben meer sociale contacten en voelen zich meer geaccepteerd", aldus Annemarie Postma, ambassadeur van Stichting Hulphond.

Hondenstaart

Het eerste boek waarin de boekenlegger te vinden is, is De belofte, het eerste deel in de Kid Lawyer-serie van John Grisham. Dit boek ligt vanaf vandaag in de winkel. De partijen willen met deze hondenstaarten laten zien dat alle mensen recht hebben op een plekje in onze samenleving.





http://www.hulphond.nl