Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 30-09-2010

Jongetje loopt weg

IJSSELSTEIN Een jongetje liep op woensdagmiddag 29 september weg. Dankzij Burgernet kon hij snel worden opgespoord.

Rond 15.55 uur kreeg de politie de melding dat een 10-jarig jongetje eerder die middag boos, overstuur en zonder schoenen uit zijn ouderlijke woning in de wijk Achterveld was weggelopen. De moeder had al met bekenden in de omgeving gezocht, maar zij hadden hem niet aangetroffen. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en de politiemeldkamer startte een Burgernetactie.

Een Burgernetdeelnemer kreeg het sms-je en vertelde dit aan zijn vrouw. Zij sloeg aan op het signalement en had het jongetje met andere kinderen zien spelen in een speeltuin in de wijk Achterveld. Agenten gingen ter plaatse en troffen het knaapje daar inderdaad aan. Hij werd met zijn bezorgde moeder herenigd.

Ernstige aanrijding

IJSSELSTEIN Bij een aanrijding tussen twee autos raakten op woensdagavond 29 september twee inzittenden gewond.

Rond 23.35 uur reed een 60-jarige automobilist uit Montfoort over de Rijksweg A2, komende uit de richting van Utrecht, en nam de afslag IJsselstein. Op de kruising met de Weg der Verenigde Naties reed hij rechtdoor. Vanaf de Utrechtseweg reden een 27-jarige automobilist uit Almere en een 20-jarige automobiliste uit IJsselstein door groen verkeerslicht linksaf dezelfde kruising op. De Montfoorter raakte de auto van de Almeerder licht, maar botste vervolgens vol in de rechterflank van de auto van de IJsselsteinse.

Een passagiere van de IJsselsteinse, een 17-jarig meisje uit IJsselstein, raakte bekneld in de auto. Zij werd door de brandweer bevrijd. Zij werd per ambulance naar het UMC overgebracht en is daar op de afdeling Intensive Care opgenomen. Een andere passagier van dezelfde auto, een 20-jarige vrouw uit IJsselstein, klaagde over pijn in haar nek en werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Utrecht heeft de aanrijding in onderzoek.