Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 30-09-2010

Fietsendief gepakt en ontkomen

WOERDEN Agenten hielden op woensdagmiddag 29 september een fietsendief aan, zijn maatje wist te ontkomen.

Rond 14.15 uur zag een agent in zijn vrije tijd dat een hem beroepshalve bekende man, een 41-jarige man uit Utrecht, op de Wilhelminaweg samen met een jongeman een fiets in een bestelauto laadden en daarmee wegreden. De agent belde direct de politiemeldkamer en gaf dit door.

Meerdere politie-eenheden werden die kant opgestuurd en keken naar de auto en inzittenden uit. Op de Stationsweg zagen agenten de auto hen tegemoet komen en zij zetten het verkeer op de kruising van de Stationsweg-Houttuinlaan stil. Een agent sprak de bestuurder van de bestelauto, de 41-jarige Utrechter, aan. Plotseling schoten de achterdeuren van de bestelauto open en rende de jongeman hard weg. Vervolgens gaf de bestuurder vol gas en ging er met openstaande achterdeuren vandoor. De wegrennende verdachte, een 19-jarige jongeman uit Utrecht, werd na een sprint door één van de agenten aangehouden.

Een agent die net met zijn privémotor bij het politiebureau aankwam, zag de bestelauto met openstaande achterdeuren hard langs het politiebureau rijden en zette de achtervolging in. Daarbij zag hij dat de verdachte snelheden van rond de 90 km/u bereikte, over een middengeleider en een fietspad reed en meerdere malen gevaarlijke inhaalmanoeuvres maakte. De agent raakte in de buurt van de Klompenmakersweg het zicht op de verdachte kwijt.

Bij onderzoek in de omgeving spraken agenten op een doodlopend stuk van de Daggeldersweg met enkele getuigen. Zij hadden gezien dat de verdachte vier fietsen uit de bestelauto had gezet en er vervolgens weer met open deuren vandoor was gegaan. Hij werd niet meer aangetroffen. De agenten namen de vier, vrijwel nieuwe, fietsen in beslag. De aangehouden verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten. Het onderzoek naar hem en de ontkomen 41-jarige Utrechter wordt voortgezet.

Van de weg af geraakt

MAARSSEN Een automobiliste raakte op woensdagochtend 29 september van de weg en belandde via een talud op een busbaan.

Rond 07.50 uur reed een 28-jarige automobiliste uit Vleuten met haar bijna 2 jaar oude dochtertje over de Zuilensering, komende uit de richting van de Rijksweg A2. Vlak voor de afslag Maarssen/Zuilen raakte zij door onbekende oorzaak in de middenberm, stuurde hard naar rechts, schoot de weg over, belandde in de rechterberm, reed door de struiken het talud af en belandde op de lager gelegen busbaan. Passanten schoten de twee te hulp en haalden hen uit de auto. Beiden zijn voor onderzoek per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Oplettende buurman

MAARSSEN Agenten hielden in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 september vier mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij een poging tot inbraak.

Rond 02.50 uur hoorde een bewoner van een woning aan de Vechtensteinlaan vreemde geluiden op straat. Hij stapte uit zijn bed en keek uit het raam. Hij zag dat twee mannen bezig waren bij de voordeur van een buurman en kennelijk aan het inbreken waren. De getuige belde direct 1-1-2 en meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Vlak bij de betreffende woning zagen agenten een auto op een parkeerplaats staan, met daarin vier mannen. De auto reed weg en de agenten gaven de bestuurder een stopteken. In de auto zaten vier mannen, 21, 23, 33 en 47 jaar en allen afkomstig uit Utrecht. Op de plaats waar de mannen waren weggereden zagen agenten een tas liggen. Daar bleek inbrekersgereedschap in te zitten. Ook in de auto lag inbrekersgereedschap. Daarop hielden de agenten het viertal aan.

Bij controle van de woning waar zou zijn ingebroken, zagen agenten dat er inderdaad was geprobeerd de voordeur open te breken, maar dat dit nog niet was gelukt. De vier verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Te hard

BREUKELEN Een automobilist raakte op woensdagmiddag 29 september zijn rijbewijs kwijt omdat hij beduidend te hard reed.

Rond 15.15 uur zagen agenten dat een automobilist met hoge snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Utrecht reed. Zij klokten de man, 26 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, op 146 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 90 km/u geldt. De Utrechter werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Frontale aanrijding

MONTFOORT Een bromfietser en een fietser kwamen op woensdagochtend 29 september frontaal met elkaar in botsing.

Rond 07.50 uur fietste een 39-jarige man uit Nieuwegein over het fietspad van de Heeswijk, komende uit de richting van De Meern en gaande in de richting van Montfoort. Voor hem reden enkele fietsers. Hij haalde hen in, maar zag daarbij niet dat hem een 17-jarige bromfietser uit Montfoort tegemoet kwam. Zij botsten frontaal op elkaar. De Nieuwegeiner liep letsel aan zijn voet op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 17-jarige bromfietser en zijn ongeveer even oude passagier raakten niet gewond.