Gemeente Zwolle

Sporters bijgeschreven in Gouden Sportboek

uitgelicht groepsfoto gouden sportboek2

Ruim twintig Zwolse sportkampioenen hebben woensdag 29 september 2010 hun naam bijgeschreven in het Gouden Sportboek van de gemeente.

Zwolle houdt al jaren een eervol register bij van alle lokale sportkampioenen. Wie op nationaal niveau een gouden medaille wint of internationaal een podiumplaats behaalt, mag zelf het Gouden Sportboek tekenen. Woensdag 29 september maakten 23 sporters uit de stad tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Landstede Sportcentrum gebruik van die mogelijkheid.

Zwolse sporters hebben het afgelopen jaar - soms in teamverband - topprestaties geleverd in velerlei disciplines: karate, triatlon, zwemmen, schaatsen, roeien, acrogym, atletiek en skeeleren. De behaalde titels lopen uiteen van het Nederlands kampioenschap tot het wereldkampioenschap of wereldrecords.

Zwolle scoort boven gemiddeld

De presentatie van de feestelijke ondertekening was in handen van Renate Wennemars. Zij interviewde sportwethouder Gerrit Piek over de oorsprong van het Gouden Sportboek, dat in 1988 in het leven is geroepen.

De wethouder ging ook in op het belang van zowel topsport als amateursport voor de gemeente Zwolle. Hij merkte daarbij op dat het goed gaat met de sport in onze gemeente. In Zwolle ligt het aantal sporters boven het landelijk gemiddelde.
Naam Sport
Kurt van de Nes Schaatsen
Fred Langenacker Handboogschieten
Bea Pool, Christien Nieuwenhuis, Annemarie Vuist, Mathilde Vink Zwemmen Rik van Selling en Juliët van Dam Acrogym
Yamaika Kuijper (niet op de foto) Karate
Christien Nieuwenhuis Zwemmen
Ronald Mulder Skeeleren / schaatsen
Peter van Grootheest Triathlon
Ellen Vorsselman en Charell Phijffers Acrogym
Lieke Bakker Atletiek
Lotte van Beek Schaatsen
Annemarie Vuist Zwemmen
Mark Witvoet en Leon van Dam Acrogym
René Poppe Triathlon
Kirsten Lanz Roeien
Mathilde Vink Zwemmen
Michel Mulder Skeeleren
Rudolf Kloppenburg en Aimee Tent Acrogym
Gonnie Bak-Beekman Zwemmen