Politie Groningen

Donderdag 30 september 2010

Provincie Groningen, 30-09-2010

Passagier bromfiets gewond

NIEUWE PEKELA Een 17-jarige jonge vrouw uit Nieuwe Pekela is woensdagavond gewond geraakt. Zij zat als passagier op een bromfiets die over de Rondweg in Nieuwe Pekela reed. Op enig moment opende een meisje de deur van een auto. De bromfietser probeerde de openslaande deur te ontwijken, maar de passagier kwam tegen de deur en viel van de bromfiets. Zij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Slechthorende jongeman geslagen

GRONINGEN Een 17-jarige jongeman uit Hoevelaken is woensdagavond geslagen. De jongen was samen met een vriendin bij de McDonalds aan het Hoendiep in Groningen. Om onduidelijke redenen ontstond op enig moment een woordenwisseling tussen het tweetal en een andere jongeman en vrouw. De 17-jarige jongeman ging daarna met zijn vriendin op de fiets weg. Als snel werd het tweetal klemgereden door een donker gekleurde auto. Uit de auto kwam het stel waarmee ze eerder een woordenwisseling hadden gehad. De man sloeg de 17-jarige jongen tegen het hoofd, waardoor zijn gehoorapparaat is gesneuveld. Ook zijn vriendin wordt geslagen en haar fiets wordt vernield. Bovendien worden bedreigende woorden geuit. De aanleiding is volstrekt onduidelijk.

De verdachten zijn vermoedelijk tussen de 18 en 20 jaar. De mannelijke verdachte had lichte snor- en baardgroei en droeg een witte winterjas met capuchon met bontkraag. De vrouwelijke verdacht had een licht getinte huidskleur en droeg een bruine ¾ jas. De politie onderzoekt de zaak.

Vroege alcomobilist aangehouden

VEENDAM De politie heeft woensdagmorgen omstreeks 10:00 uur een 51-jarige automobilist uit Veendam aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de automobilist rijden op de Lloydsweg in de Veendam. Tijdens de controle bleek dat de verdachte al te diep in het glaasje had gekeken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,9. Ook bleek zijn rijbewijs ongeldig verklaard te zijn. Na verhoor mocht hij weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Overvaller op supermarkt aangehouden

GRONINGEN Met de aanhouding van een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft de politie een overval op een supermarkt aan de Wilhelminakade opgelost. Dinsdagmorgen deed de man zich voor als klant en wilde een blikje frisdrank bij de kassa afrekenen. Hierbij bedreigde hij een caissière met een voorwerp wat leek op een pistool. Nadat de caissière de kassalade had opengemaakt graaide de overvaller een geldbedrag uit de kassa. Hij ging er na de overval rennend vandoor. Er raakte niemand gewond. Het slachtoffer van de overval heeft aangifte gedaan. Dinsdagavond meldde de verdachte zich vrijwillig bij de politie. Hij is direct aangehouden en ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudstraat. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden voor mishandeling

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag in de Folkingestraat een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De verdachte wilde om onbekende reden op de vuist gaan met een inwoonster van Groningen. Een 54-jarige man zag dit en wilde voorkomen dat er geslagen werd. Hij kreeg echter zelf een stomp in het gezicht. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Politie rolt hennepkwekerijen op

LEEK De politie heeft woensdagmiddag en avond op twee adressen in Leek hennepkwekerijen opgerold. In totaal zijn bijna 2500 hennepplanten vernietigd. De politie heeft twee mannen uit Groningen (22) en Roden (43) aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor. De eerste kwekerij werd in de middag aangetroffen in een bedrijfspand aan de Potklei. In een afgetimmerde ruimte in de loods vonden agenten 880 planten. In deze loods werden ook de verdachten aangehouden. Later in de avond werd ook een kwekerij gevonden in een pand op het Industriepark. Hier werden zon 1600 planten aangetroffen. Later die avond is ook een pand aan de Kalkoven door agenten bekeken. Deze ruimte was geschikt gemaakt om een kwekerij te herbergen. Er werden echter geen planten aangetroffen. De elektriciteit in alle panden bleek illegaal te zijn afgetapt. De planten en de kweekbenodigdheden zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie gaat snelheid meten in dorpskern Marum

MARUM De politie gaat in oktober snelheidscontroles houden in de dorpskern van Marum. De controles worden uitgevoerd naar aanleiding van meerdere klachten van inwoners van die plaats over hardrijdende automobilisten. Soortgelijke signalen heeft de politie ook binnengekregen van de gemeente Marum.

Door de snelheid van voertuigen te meten in de dorpskern van Marum, moet duidelijk worden of bestuurders daadwerkelijk te hard rijden. Is dat het geval dan worden de hardrijders beboet. Volgens inwoners van het dorp is er vooral sprake van gevaarlijk rijgedrag in de Hoornweg, Wendtsteinweg en de Wilpsterweg. Het gaat hier om wegen binnen de bebouwde kom met veel verkeersbeweging van ondermeer schoolgaande kinderen, ouderen en winkelend publiek.

De politie maakt de controles, in samenwerking met de gemeente, bewust bekend. Door de berichtgeving hopen beide partijen dat weggebruikers nog beter stil staan bij hun aanwezigheid en belang in het verkeer. Na de controle moet duidelijk worden of er sprake is van structurele snelheidsovertredingen, of dat het gaat om een gevoel van verkeersonveiligheid.
Actuele dossiers

* Misdrijf station Zuidbroek

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig