Politie Hollands Midden

Gouda - Eis van 13 jaar voor doodslag

Gouda, 30-09-2010 o De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag tegen een 28-jarige man uit Gilze 13 jaar gevangenisstraf geëist. De man wordt ervan verdacht dat hij een 30-jarige man door geweld om het leven heeft gebracht.

In de nacht van 27 maart dit jaar kwam bij Politie Hollands Midden een melding binnen dat er brand zou zijn in een portiekflat aan de Bernadottelaan in Gouda. In de woning werd een dode man aangetroffen die vermoedelijk door geweld om het leven was gekomen. Een andere man zat op het balkon van de woning en klom via de onderliggende balkons naar beneden. Deze man werd even later aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer.

Uiteindelijk werd het stil Volgens het OM hoorden buren die nacht gescheld en gestamp uit de woning komen. Het leek alsof er met spullen gegooid werd en er werd veel geschreeuwd. Uiteindelijk werd het stil. De officier van justitie is van mening dat er sprake moet zijn geweest van ruzie en dat de verdachte met messen die in de woning aanwezig waren, het slachtoffer meerdere malen zou hebben gestoken waarna deze overleed. De brand zou ergens die nacht in de keuken zijn ontstaan. Het OM gaat op basis van onderzoek uit van opzettelijke brandstichting maar er is onvoldoende bewijs dat verdachte de brand zou hebben gesticht. Het OM heeft voor brandstichting vrijspraak geëist.

Er zou bloed van het slachtoffer zijn aangetroffen op kledingstukken die de verdachte die nacht droeg. Ook zouden sporen van de verdachte zijn aangetroffen in de woning en op de vermoedelijke steekwapens. De verdachte heeft geen bekennende verklaring afgelegd.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.