MBO raad

Raadpleging centraal ontwikkelde examens mbo

30-09-2010 - Het College voor Examens organiseert twee veldraadplegingen.

Er vindt een veldraadpleging plaats voor:

* de prototypes Taal en rekenen voor mbo 2, 3;
* de syllabus rekenen mbo 4.

Prototypes Taal en rekenen voor mbo 2, 3
De invoering van centraal ontwikkelde examens taal en rekenen in het mbo gaat stapsgewijs. Voor de opleidingen op niveau 2 en 3 zijn er vanaf 2012-2013 pilotexamens. Een eerste stap op weg naar die pilotexamens zijn prototypes. Deze prototypes geven voorbeelden hoe deze centraal ontwikkelde examens voor taal en rekenen voor niveau 2 en 3 eruit kunnen gaan zien. Ze zijn bedoeld om de te maken keuzes helder in beeld te krijgen.

Onderdeel van dit proces van het maken van keuzes is een raadpleging van het veld over deze prototypes. Dat gebeurt via digitale enquêtes: één voor taal en één voor rekenen.

In de enquêtes krijgt u een voorbeeld te zien van hoe het examen voor taal en/of rekenen eruit kan gaan zien. Daarnaast wordt er een verantwoording gegeven van de keuzes die hierbij gemaakt zijn met de daarbij behorende argumenten. Vervolgens kunt u uw mening geven over dit prototype en over de gemaakte keuzes.

De resultaten van deze enquête verwerkt het College voor Examens in oktober 2010, en weegt deze mee in de besluitvorming over hoe de centraal ontwikkelde examens eruit gaan zien.

Conceptsyllabus rekenen mbo 4
Voor rekenen 3F (mbo-niveau 4) is een conceptsyllabus ontwikkeld voor het eerste pilotjaar (2011-2012). Ook hierover vraagt het College voor Examens uw mening in een veldraadpleging.

Aanmelding raadpleging
U kunt zich als volgt aanmelden voor de raadplegingen: Stap 1: u meldt zich aan via het aanmeldformulier; Stap 2: u vult uw persoonsgegevens in en kiest aan welke raadplegingen u wilt deelnemen;
Stap 3: u ontvangt via e-mail een persoonlijke link naar de gekozen enquête(s).

U heeft tot 7 oktober 2010 de tijd om de vragen te beantwoorden. Daarna is de enquête gesloten.

Bron/Auteur: Webredactie