Gemeente Almelo

IISPA Almelo wordt in gebruik genomen

30 september 2010 - De Internationale Indoor Sport Accommodatie (IISPA) Almelo wordt vrijdag 1 oktober door de sporters in gebruik genomen. De turnsters van Topturnen Oost-Nederland (Bosan-TON) trainen 's middags om 16.00 uur voor het eerst in de turnhal. Zij worden ontvangen door sportwethouder Jan van Marle.

`s Avonds wordt in de breedtesporthal een basketballwedstrijd gehouden. Ook op zaterdag 2 oktober vinden er wedstrijden plaats. Omdat er ten behoeve van de inrichting nog werkzaamheden plaatsvinden, is er dit weekend nog geen toegang voor publiek. Vanaf maandag 4 oktober gaan scholen en andere sportverenigingen gebruik maken van de IISPA-faciliteiten. In november vindt een er een officiële opening plaats.

De IISPA is een Multi-functionele sportaccommodatie die beschikt over:
1. Een breedtesporthal ten behoeve van de sportverenigingen in Almelo en het bewegingsonderwijs in Almelo; in deze accommodatie is plaats voor 200 toeschouwers.

2. Een topsporthal waar topwedstrijden/toernooien/kampioenschappen in gespeeld kunnen worden. Deze hal biedt plaats aan 1500 toeschouwers en voldoet aan eisen van (inter)nationale sportbonden.
3. Een turnhal ten behoeve van de plaatselijke en regionale turnverenigingen; deze hal bezit vaste toestellen en is dus specifiek ten behoeve van de turnsport ingericht;
4. Een Turnhal ten behoeve van de turnsters van BOSAN/TON/Almelo; deze hal staat volledig ter beschikking van de (top)turnsters van de Stichting Topturnen Oost Nederland. Deze hal fungeert tevens als Nationaal Talenten Centrum voor het Koninklijk Nederlandse Gymnastiek Verbond.

Tevens kent de IISPA-Almelo 13 kleedkamers, vergaderfaciliteiten, een horeca-gedeelte, een krachthonk waar alle verenigingen gebruik van kunnen maken, kantoorruimten, een VIP-ruimte en speciale ruimten voor de pers en de wedstrijdleiding.