MBO raad

Ondersteuning implementatie examenprofiel door brancheorganisaties

30-09-2010 - In de eerste en tweede fase van het project Examenprofiel zijn door de constructieve samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en kbb voor twee kwalificatiedossiers uit de Bedrijfstakgroep Metaal, Elektrotechniek en Installatietechniek (Btg MEI) examenprofielen ontwikkeld, namelijk Installeren en Metaalbewerken. De onderwijsinstellingen die deelnemen aan het project hebben deze profielen op bruikbaarheid en efficiency getest.

Voordat de werkgroep overgaat tot het ontwikkelen van examenprofielen voor de overige kwalificatiedossiers lijkt het raadzaam de bestaande profielen bij meer onderwijsinstellingen te testen. Het is van groot belang dat deze profielen werkbaar zijn en gezamenlijk gedragen worden.

Oproep
Langs deze weg doen wij een dringend beroep op u om u aan te melden als testschool voor de ontwikkelde examenprofielen. Dit kan door een mail te sturen aan Anne van Gameren, a.vangameren@mboraad.nl.

Ondersteuning bij implementatie examenprofielen Een adviseur vanuit de werkgroep Pilot Examenprofiel Btg MEI ondersteunt de testscholen bij de implementatie van de examenprofielen. Ook de in de werkgroep participerende brancheorganisaties Uneto/VNI en Metaalunie bieden ondersteuning in het mobiliseren van het bedrijvennetwerk. Voor het kwalificatiedossier Installeren kan het reguliere netwerk van de RBPI's ingezet worden (www.rbpi.nl) Ook de FME/A+O heeft aangeboden ondersteuning te bieden bij het mobiliseren van bedrijven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen van der Linden jb.vanderlinden@roceindhoven.nl.

Bron/Auteur: Webredactie