Gemeente Tytsjerksteradiel


Tytsjerksteradiel succes

eerste zwangerschapsmarkt Tytsjerksteradiel succes

Op 29 september 2010 organiseerde het Centrum voor Jeugd en Gezin Tytsjerksteradiel voor de eerste keer een informatiemarkt voor alle aanstaande ouders in de gemeente Tytsjerksteradiel. Met de markt wil het CJG aanstaande ouders de kans bieden om goede voorlichting en adviezen te krijgen in de veelheid van tijdschriften, websites, boeken over ouderschap. Meer dan 40 zwangeren (en partners) bezochten de markt en de workshops die werden georganiseerd.

Op deze markt kunnen zwangeren en hun partners informatie krijgen over allerlei aspecten van zwanger zijn en het krijgen van kinderen. Er wordt o.a. voorlichting gegeven over de bevalling, het verloop van de zwangerschap, borstvoeding voor de baby en voeding van de aanstaande moeder en veilige producten. Er werden gisteravond zes workshops gegeven door deskundigen. Daarnaast waren er onder andere stands van kraamzorgorganisaties, kinderopvang, babywinkels, een bank en een loket van de burgerlijke stand.

De bedoeling is dat deze informatiemarkt regelmatig (zo'n drie keer per jaar) georganiseerd wordt in de Gemeente Tytsjerksteradiel.

Om 20.00 uur gaf wethouder Doekke Fokkema officieel het startschot voor deze nieuwe vorm van voorlichting aan aanstaande ouders door het Centrum voor Jeugd en Gezin.