Gemeente Enschede

Opvoedingsondersteuning verbeterd door samenwerking

Onder de paraplu van het Centrum voor Jeugd en Gezin kwamen dinsdag 28 september meer dan 150 medewerkers van verschillende instellingen bijeen om te praten over het optimaliseren van de samenwerking op het brede terrein van opvoedinformatie en ondersteuning. Vertegenwoordigers van o.a. Alifa, Jarabee, Jeugdgezondheidszorg, Kinderopvanginstellingen en het Loes loket Enschede bogen zich in verschillende workshops met elkaar over de laatste ontwikkelingen binnen hun werkveld.

Tijdens de conferentie werd ondermeer de nieuwe Handleiding Zorgteams uitgereikt. Deze handleiding is opgesteld door het Zorgteam Enschede, waarin ook Jeugdgezondheidszorg en het Zorgmaatschappelijkwerk participeren. Het rapport moet ervoor zorgen dat binnen alle scholen, peuterzalen en kinderopvanginstellingen op een eenduidige wijze wordt omgegaan met zorgsignalen over kinderen. Het zorgteam denkt mee over mogelijke oplossingen en bespreekt dit ook met ouders.

In Enschede heeft het CJG de laatste jaren goede verbeterslagen gemaakt. Werkconferenties als deze hebben daar een belangrijke bijdrage in gehad. Instanties zijn beter op elkaar afgestemd en weten elkaar te versterken in hun taak. En het belangrijkste: ouders weten de weg naar informatie en advies steeds beter te vinden.