Gemeente Rotterdam

burgemeester baumannlaan krijgt een rotonde

30 september 2010 | Gemeentewerken | persbericht

Burg.Baumannlaan krijgt rotonde

Burgemeester Baumannlaan krijgt een rotonde

Op maandag 6 september start Gemeentewerken Rotterdam in opdracht van de deelgemeente Overschie met het aanleggen van een rotonde in de Burgemeester Baumannlaan. De aanleg van de rotonde verbetert de overzichtelijkheid, doorstroming en veiligheid van het verkeer. De werkzaamheden bestaan verder uit de aanleg van nieuwe bestrating, vrijliggende fietspaden en nieuw straatmeubilair, het planten van bomen en het vernieuwen van de verlichting. De werkzaamheden duren tot en met december 2011.

Gemeentewerken begint met de aanleg van een rotonde bij het kruispunt 2e Hogenbanweg - Burgemeester Baumannlaan. Het werk is in tweeën geknipt zodat de kruising tijdens de werkzaamheden toch deels gebruikt kan worden. De rotonde is eind december 2010 gereed.

Nieuwe inrichting
De rotonde is een onderdeel van de nieuwe inrichting voor de Burgemeester Baumannlaan, tussen de 2e Hogenbanweg en de Burgemeester De Josselin de Jonglaan. De nieuwe rotonde voldoet aan de veiligheidseisen van de gemeente. De aanleg van een rotonde verbetert de overzichtelijkheid, de doorstroming en de veiligheid. Ook vindt onderhoud plaats aan het hoofdriool, de openbare verlichting, kabels en leidingen en komen er nieuwe bomen. De woningen en winkels aan de Burgemeester Baumannlaan blijven bereikbaar voor het verkeer. Informatie over het project is te vinden op
www.baumannlaan.onsoverschie.nl

Gemeentewerken Rotterdam, sinds 1855
Buien opvangen met groene daken en gevels, verkeerspleinen opnieuw inrichten en de monumentale begraafplaats Crooswijk beheren: Gemeentewerken Rotterdam doet het. En meer. Zo doen medewerkers al vijftig jaar archeologisch onderzoek. Maar werken ze als technisch geweten van de stad net zo goed aan de bouw van het nieuwe Centraal Station. Gemeentewerken zorgt ook dagelijks voor de bruggen, tunnels, wegen, (energiezuinige) verlichting en de duizenden bomen van Rotterdam. Zo krijgt de stad vorm en blijft ze in vorm, al 155 jaar.