Gemeente Rotterdam

droogleever fortuynplein snel weer open voor verkeer

29 september 2010 | Gemeentewerken | persbericht

Dfplein weer open voor verkeer

Vrijdag 1 oktober is het werk op het Droogleever Fortuynplein klaar. Het verkeer kan dan vanuit alle richtingen over het plein rijden. De werkzaamheden zijn vlot verlopen en op de geplande datum afgerond.

Dagelijks rijden zo'n 35.000 voertuigen op dit grote verkeersplein nabij de Euromast. Het plein was aan renovatie toe en werd daarom opnieuw geasfalteerd. Sinds 17 juli was Gemeentewerken aan het werk en het tijdschema was strak en uitstel was niet mogelijk vanwege het dijkseizoen dat 1 oktober begint. Het Droogleever Fortuynplein maakt deel uit van een dijk waarop tijdens het stormseizoen van oktober tot april niet gewerkt mag worden. Daarom is in ploegendienst `halftime' gewerkt om het werk 30 september klaar te hebben. Halftime houdt in dat er met twee of drie ploegen gewerkt is, dus 12 tot 18 uur op een dag. De verkeersmarinier heeft in de voorbereiding geadviseerd diverse werkzaamheden te combineren, zodat de weggebruiker er maar één keer last van ondervind en het streven is dan ook de komende drie jaar niet terug te keren voor werk.

Wat is er veranderd ?
In totaal zijn er zes plekken aangepakt waar er slecht zicht was en zijn de rijbanen beter gescheiden. Hierdoor wordt voorsorteren duidelijker en overzichtelijker. Tevens zijn de bewegwijzering en wegpijlen boven en op het plein aangepast. Er zijn overtollige masten verwijderd en bestaande verlichtingen door `dimbare' verlichting vervangen. De rotonde heeft ook nieuwe verkeerslichten gekregen, zodat de doorstroming beter wordt bij onderhoud aan de Maastunnel. Al met al moet het verkeersplein hierdoor veiliger worden.

Reis slim reis anders
Met een speciale website (www.rotterdam.nl/dfplein) waarin allerlei reisinformatie verwerkt is (omleidingen, vertraging van het OV, blogs, weerinformatie en webcams) zijn de weggebruikers geïnformeerd. Het openbaar vervoer en tramlijn 8 reden gewoon door tijdens de werkzaamheden. Er is geprobeerd de overlast tot een minimum te beperken.

Meer informatie
Voor meer informatie over het project kunt u kijken op www.rotterdam.nl/dfplein of kunt u contact opnemen met Gemeentewerken Rotterdam, afdeling Communicatie, Yvette Ignatius, telefoon: (010) 489 4333 of 06 5374 4090.